9 maanden geleden gepost

Voorbeschouwing Croky Cup: KMSK Deinze - Essevee

Aan de vooravond van de achtste finale van de Croky Cup blikt coach Mbaye Leye terug op de WK-break en kijkt hij vooruit naar wat Essevee nog te wachten staat in 2022.

“De WK-break is voor ons zeker niet ideaal verlopen”, opent Leye de voorlaatste persbabbel van 2022. “We hadden een analyse gemaakt van de eerste seizoenshelft en probeerden de voorbije vier weken hard te werken aan de tekortkomingen die we hadden besproken. Jammer genoeg was dit door vele zieken en geblesseerden niet eenvoudig. Op vandaag tellen we nog steeds een aantal jongens die omwille van ziekte of blessure geen deel kunnen uitmaken van de kern.”

Toch klinkt de coach strijdvaardig voor het bekerduel tegen KMSK Deinze. “Het was de voorbije dagen puzzelen, maar dat is nu eenmaal onze job. We zullen er alles aan doen om klaar te zijn voor de bekerwedstrijd van woensdag, en het duel van volgende week dinsdag in Sint-Truiden. Deze laatste twee wedstrijden van het kalenderjaar geven ons de kans om 2022 positief af te sluiten.”

Deinze won in de vorige ronde met 3-0 van KAS Eupen, Essevee ging met 0-1 winnen op het veld van SK Lommel. (Bekijk hier nog eens de samenvatting) “Voor een club als Zulte Waregem is de beker altijd een interessant verhaal. Daarnaast schotelde de loting ons ook nog eens een derby voor en dan weten we dat dit opnieuw een erg belangrijke afspraak is voor onze fans.”

Head 2 Head

De afgelopen jaren kwamen we onze Oost-Vlaamse buren enkel tegen tijdens vriendschappelijke wedstrijden. Het dateert van 2005 dat we KMSK Deinze competitief in de ogen keken. In ons kampioenenjaar eindigde het duel, in het toenmalige Burgemeester Van de Wiele Stadion, op 1-1. De totale balans in onderlinge competitieve duels staat op drie overwinningen voor Essevee, twee overwinningen voor Deinze en een gelijkspel. 

In 2004 wonnen de troepen van Francky Dury met 8-2 van de tijgers. Huidig Jong Essevee coach Frederik D’Hollander was toen goed voor twee doelpunten.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close