1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing Croky Cup: Essevee - KV Mechelen

Donderdag is het zover. Voor de tweede keer in vier jaar staan we in de halve finale van de Beker van België. Essevee neemt het in eigen huis op tegen KV Mechelen. Onze coach blikt vooruit op een spannende pot midweekvoetbal.

Ondanks het feit dat onze Boeren zondag met lege handen achterbleven, blikt onze coach positief en tevreden terug op de wedstrijd tegen Club Brugge: “De laatste weken zitten we in een goede flow. Agelopen zondag speelden we ook zeker een goede wedstrijd, maar werden we niet beloond. We verdienden minstens een punt.”

Donderdag staat de belangrijke bekerwedstrijd tegen KV Mechelen op het programma. Volgens Leye maken beide teams evenveel kans op de overwinning. “Natuurlijk ben ik blij met KV Mechelen als tegenstander. Als je het vergelijkt met Antwerp en Union is het volgens mij de wedstrijd waarbij de kansen fifty-fifty zijn. Het is aan ons om die kans met beide handen te grijpen en een finaleticket te bemachtigen.”

De laatste weken heeft Malinwa te maken met ups en downs. Essevee lijkt dan weer wat meer stabiliteit gevonden te hebben. Toch is er bij onze coach geen sprake van onderschatting. “Mechelen is een team met heel wat kwaliteiten. Zeker op offensief vlak mogen we ze niet onderschatten. Daarnaast hebben ze een middenveld met spelers die constant in beweging zijn. Dat maakt dit KV Mechelen een lastige tegenstander. We zullen hard moeten werken om donderdag de winst in de wacht te slepen.”

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close