1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Club Brugge - Essevee

Na een verdiende overwinning op de openingsspeeldag en een nipte nederlaag tegen Antwerp trappen we de derde speeldag van de Jupiler Pro League op gang met een duel tegen de landskampioen. Je leest de volledige voorbeschouwing van Club Brugge - Essevee hier.

Vijf dagen na de nipte nederlaag op het veld van The Great Old blikt de coach nog een laatste keer terug op de wedstrijd: "Verdedigend wouden we geen ruimte geven, aanvallend probeerden we telkens de voetballende oplossing te vinden. Ondanks de hoge druk van de tegenstander bouwden we steeds goed op. Soms sluipen daar nog foutjes in en dat zal ons misschien eens duur komen te staan, maar dat is het risico van het spelletje." 

Met het duel tegen Club Brugge volgt de derde speeldag snel voor de jongens van Leye. "Het was een korte week, maar in de basis en de automatismen verandert er voorlopig niks", vertelt de coach. "We hebben goed de balans proberen te zoeken tussen de nodige rust en de fysieke prikkels."

Vrijdagavond wacht een bezoek aan de landskampioen. "Zowel Antwerp als Brugge moeten altijd winnen in eigen huis", blikt de coach vooruit. "We moeten met dezelfde ambitie op de bus stappen als toen we naar Antwerp gingen. Met de ingesteldheid om telkens iets te rapen, vatten we elke verplaatsing aan."

Ook onze tegenstander van vrijdag kon de voorbije speeldag niet winnen. "Hun verloren partij tegen Eupen zal hen nog meer motiveren", klinkt het bij Leye. "Er is meer druk op de ploeg en de staf. Club Brugge is een topploeg en dan wordt verwacht dat zij altijd winnen. Voor ons is het vooral belangrijk om onze identiteit te tonen en om te proberen ze het moeilijk te maken."

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close