2 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Club Brugge - Essevee

Het startschot van de terugronde luidt in de Jupiler Pro League. Openen doet Essevee tegen de landskampioen. Om 21.00 uur gaat zondag de bal aan het rollen in het Jan Breydelstadion.

De laatste wedstrijd tegen Club Brugge

Na een sterke eerste twintig minuten van Essevee ging het licht uit in de Elindus Arena. Een kort oponthoud door een elektriciteitspanne bracht Club Brugge in de wedstrijd. De landskampioen werd gevaarlijker en kon de beste kansen afdwingen. Net voor rust moest Bostyn zich toch gewonnen geven en trapte Lang van dichtbij het openingsdoelpunt binnen.

In de tweede helft bleek de ploeg van Clement te sterk voor Essevee. Vormer, Vanaken en De Ketelaere diepten de score uit tot 0-4.

De wedstrijd in statistieken

Het duel van zondag wordt de 44ste confrontatie met de landskampioen. Blauw-zwart sloot de wedstrijd 26 keer af met een overwinning, negen keer trokken wij aan het langste eind en acht keer deelden we de punten.

De laatste keer dat we Club Brugge klopten was in het seizoen 2018-2019. Harbaoui en Bongonda (2x) zorgden voor een 1-3 overwinning in het Jan Breydelstadion.

Jelle Vossen (11 goals) en Zinho Gano (10 goals) hebben een plekje bovenaan het klassement van de topschutterstand. Jean-Luc Dompé (10 assists) blijft, net zoals de voorbije weken, koning der assists in de Jupiler Pro League. 

De Selectie

  • Van Aken is nog out met een enkelblessure
  • Sissako kent een blessure aan de kuit
  • Sørmo is nog niet verlost van een rugblessure

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close