1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Cercle Brugge - Essevee

Voor de tweede keer in een maand tijd trekken we richting Brugge. Na het sterke duel tegen de landskampioen nemen we het zaterdag op tegen de Vereniging. We blikken samen met de coach vooruit op het duel met Cercle Brugge.

Afgelopen zondag trok Sporting Charleroi aan het langste eind in de Elindus Arena. "Het was een lange week, dat is altijd het geval na een nederlaag", opent de coach deze persbabbel. "Het was zo een typische wedstrijd voor de Belgische competitie. We hadden twee keer de mogelijkheid om onze voorsprong te verdubbelen. Wanneer je die kansen laat liggen, dan weet je dat je in het deksel op de neus kan krijgen." 

In het duel met de Zebra's bracht coach Mbaye Leye enkele jonge aanvallers in de ploeg. "Je mag van hen nu nog niet verwachten dat ze een wedstrijd doen kantelen, we moeten hen nog wat tijd gunnen", vertelt Leye. "Sporting Charleroi had heel wat ervaring op de bank waarmee ze uiteindelijk ook het verschil maakten."

"Sporting Charleroi speelde met een georganiseerd blok en een goede structuur in balverlies", klinkt het bij de coach. Onze volgende tegenstander in de Jupiler Pro League luistert naar de naam Cercle Brugge. "Morgen, daarentegen, spelen we tegen een ploeg die constant hoge druk speelt. Dat betekent dat we techniek en snelheid in de opbouw moeten combineren."

"Het resultaat van vorig weekend heeft onze flow niet onderbroken", klinkt de coach gemotiveerd. "Met enkele goede aanvallende acties en een verdedigend blok hebben we getoond dat de basis er is, maar we moeten dit nu omzetten in resultaten. Het is belangrijk om nu rustig te blijven, hard verder te werken en vertrouwen te hebben in het project waarmee we bezig zijn. Op die manier zullen we enkele overwinningen aan elkaar rijgen."

Tussen beide wedstrijden stond voor Jong Essevee een oefenwedstrijd op het programma. De ideale gelegenheid om de jonge spelers enkele minuten te gunnen. Testspeler Diop maakte samen met onder andere Willen, Sangaré en Hallaert een goede indruk bij de overwinning tegen Aalter. "Het is belangrijk dat we voor hen de juiste momenten kiezen bij de A-kern zodat we hen niet verbranden", eindigt de coach de debatten. 

Wedstrijdleiding

Bram Van Driessche - Yves De Neve - Kevin Monteny - Arthur Denil

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close