1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Cercle Brugge - Essevee

Essevee - KV Oostende moest het startschot worden van onze tweede seizoenshelft, maar covid zorgde voor een losse flodder. Geen duel met de Oostendenaren om dit kalenderjaar te starten, wel een verplaatsing naar Cercle Brugge voor speeldag 23. We blikken vooruit op de partij van zondagavond. 

"Ondertussen is bijna iedereen opnieuw fit"

De eerste wedstrijd van dit nieuwe kalenderjaar zagen Timmy Simons en Davy De fauw uitgesteld omwille van een corona-uitbraak. De verplaatsing naar Cercle Brugge wordt daarom de eerste partij van 2022. "Ik denk dat het de correcte beslissing was om uit te stellen. Je kan de gezondheid van de jongens niet op het spel zetten", vertelt Timmy Simons. "Ondertussen is bijna iedereen opnieuw trainingsfit, al is er nog een verschil met wedstrijdfit."

De voorbije weken werd, ondanks de afwezigen, het tweede deel van het seizoen voorbereid. "We hebben zo goed mogelijk getraind waarbij het belangrijk was dat de jongens duidelijk aangaven hoe ze zich voelden", klinkt het bij Simons. "De jongens moeten eerlijk zijn ten opzichte van zichzelf en de groep. We hebben hen ook meegegeven dat als ze de 90 minuten niet kunnen volmaken, ze dat moeten aangeven."

Intussen trok Essevee ook al twee nieuwe krachten aan. Dion Cools en Timothy Derijck versterkten de troepen. "Het is een voordeel dat we twee jongens hebben binnengehaald die de Belgische competitie kennen", gaat Timmy Simons verder. "Al zal het moeten blijken hoe hun fitheid evoluteert, want zij kenden de voorbije weken minder wedstrijdritme."

De wedstrijd in statistieken

Zondagavond kijken Cercle Brugge en Essevee elkaar voor de 28ste keer in de ogen. Dertien keer mochten we zelf zegevieren, negen keer won de Vereniging en vijf keer eindigde het West-Vlaamse duel op een gelijkspel.

De eerste verplaatsing van 2022 wordt er dus eentje richting het Jan Breydelstadion. De laatste keer dat we het hier tegen de Vereniging opnamen, wonnen we met 1-3. Chory en Bruno (2x) lieten de netten trillen voor Essevee.

Cercle Brugge is dé ploeg in vorm. Net voor de jaarwisseling klom de ploeg van coach Thalhammer pijlsnel in het klassement, van de laatste zeven competitiewedstrijden won groen-zwart er maar liefst zes. Maar ook Essevee schakelde voor de winterstop een versnelling hoger en sloot 2021 af met een zes op zes

De Selectie

  • Sørmo en Sissako zijn nog out met een blessure

DEEL DIT ARTIKEL:

Close