5 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Cercle Brugge - Essevee

Speeldag 4 in de Jupiler Pro League brengt Essevee naar het Jan Breydelstadion voor het duel tegen Cercle Brugge. De eerste in een reeks van drie opeenvolgende West-Vlaamse streekduels. Volgende week wacht KV Oostende, daarna komt Club Brugge op bezoek.

Een klinkende 4-0 zege tegen Eupen en twee versterkingen voor de vuurlinie, coach Francky Dury blikt tevreden terug op de voorbije week. "Sylla en Bedia waren twee opportuniteiten die we konden binnenhalen, finaal hebben we beslist om voor beide spelers te gaan. Het zijn jongens met een mooi profiel, elk met hun specifieke kwaliteiten. Chris combineert techniek met kracht én beschikt over een prima linkse voet. Mamadou is dan eerder het explosieve type, iemand die voor constante dreiging kan zorgen. Ze kennen alletwee ook de Belgische competitie."

Vijfde stek

Zulte Waregem en Cercle Brugge delen - samen met Standard - de vijfde plaats in de rangschikking met vijf punten uit drie wedstrijden. De promovendus heeft - net als Essevee - zijn start niet gemist. De vereniging klopte in de slotseconden Sporting Lokeren in eigen huis met 3-2. Buitenshuis bleef het tot tweemaal toe steken op een scoreloos gelijkspel (STVV en Standard).

De laatste confrontatie met Groen-Zwart op Jan Breydel dateert al van 21 februari 2015. Essevee gaf een 2-0 voorsprong uit handen en eindigde de wedstrijd met negen. Voor de laatste driepunter (2-1) moeten we terug gaan naar 15 februari 2015. Cacérès opende de score, D'Haene maakte de gelijkmaker van Kabananga ongedaan.

De selectie
Bossut - De fauw - Baudry - Marcq - Derijck - Buffel - Faik - Harbaoui - Bongonda - De Pauw - Bedia - Walsh - Nissilä - Demir - Sylla - H. Bjørdal - Tardieu - Bürki - Bostyn - Bansen

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close