1 jaar geleden gepost

Voorbeschouwing: Beerschot - Essevee

De derde wedstrijd in zes dagen tijd, de negentiende ontmoeting tussen Beerschot en Essevee. Met verschillende statistieken en een analyse van onze coaches blikken we vooruit op de partij in het Olympisch stadion.

"We moeten zelf de punten pakken en mogen niet afhankelijk zijn van anderen"

Essevee trekt zaterdag met 7 op 12 naar rode lantaarn Beerschot. "We mogen Beerschot zeker niet onderschatten", klinkt het bij Timmy Simons. "Een gewond dier is altijd gevaarlijker."

Het team van De fauw en Simons telt voorlopig twee punten meer dan de voorlaatste (met een wedstrijd minder) en twaalf meer dan tegenstander Beerschot. Al wil coach Simons daar niet te veel naar omkijken: "We moeten niet naar andere ploegen kijken. We moeten zelf de punten pakken en mogen niet afhankelijk zijn van anderen. De eerstvolgende wedstrijd is tegen Beerschot en daar ligt nu onze focus."

Tenslotte werd ook de 21-koppige selectie van zaterdag nog even onder de loep genomen. "Als je twee wedstrijden speelt op drie dagen, is er altijd wel wat schade hier en daar", vertelt Simons. "Maar er zijn gelukkig geen noemenswaardige kwetsures na de voorbije wedstrijden en kunnen met een vrij complete selectie richting Beerschot.

De wedstrijd in statistieken

Zoals de inleiding reeds verklapte, is dit het negentiende duel tussen Beerschot en Zulte Waregem. Zes keer wonnen de mannen van het Kiel, zeven keer mochten wij zegevieren en vijf keer eindigde het op een gelijkspel.

Onze rood-groene brigade wist nog maar één keer te winnen in het Olympisch stadion. In 2009 klopten we Beerschot met 1-2 na doelpunten van Nfor en Taravel.

Ons laatste onderlinge duel wisten we met 2-0 te winnen van Beerschot. Gano en Dompé zorgden al na twaalf minuten voor uiteindelijke einduitslag.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close