4 jaar geleden gepost

VIDEO: Théo Bongonda verkozen tot Merida Speler van het Jaar

Théo Bongonda nam vrijdag afscheid van Zulte Waregem met een persoonlijke prijs. Net voor de aftrap van de wedstrijd tegen Union werd de 23-jarige aanvaller gehuldigd als Merida Speler van het Jaar.

Théo, Théo, Théo... de naam van de chouchou van het Essevee-publiek galmde vrijdag meermaals door het Regenbogstadion. Met veertien doelpunten en elf assists speelde Bongonda zich dit seizoen in de kijker. Topclubs uit binnen- en buitenland tonen interesse, maar waar de vinnige aanvaller volgend seizoen zal spelen is nog een vraagteken. "Ik teken waar ik het beste gevoel heb. Bij een club waar de trainer voor 100% in mij gelooft en dicht bij zijn spelers staat, zoals Francky Dury."

Bongonda ontvangt zijn trofee uit handen van Geert en Wim Vanhamme van supportersclub De Klauwaert

De tweevoudig Speler van de Maand volgt Hamdi Harbaoui op als Speler van het Jaar en treedt in de voetsporen van Thorgan Hazard, Sammy Bossut, Mbaye Leye, Soualiho Meïté en Hamdi Harbaoui. "Ik ben terug naar Essevee gekomen om mij te tonen. Je moet weten dat het niet makkelijk is om als jonge speler je carrière in België te herlanceren, maar ik had geen andere keuze dan slagen na mijn mislukte periode in Turkije.

Bongonda, zichtbaar emotieel, sprak na de wedstrijd de supporters toe: "Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik heb gekregen. Essevee is voor altijd de club van mijn hart. Ik ben trots om te kunnen zeggen dat ik voor Zulte Waregem heb gespeeld."

Topschutter Hamdi Harbaoui en Marvin Baudry vervolledigen het podium.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close