1 jaar geleden gepost

Verslag: zware nederlaag op RSC Anderlecht (7-0)

DOELPUNTEN

6' Pletinckx (own) 1-0

15' Vlap 2-0

49' Doku 3-0

65' Vlap 4-0 (pen)

75' Doku 5-0

83' Vlap 6-0

86' Chadli 7-0

WISSELS

46'

in.svg

Walsh

out.svg

De fauw

71'

in.svg

Sissako

out.svg

Marcq

73'

in.svg

Verschaeren

out.svg

Amuzu

77'

in.svg

Chadli

out.svg

Joveljic

86'

in.svg

Lawrence

out.svg

Kompany

GELE KAARTEN

22' De fauw

54' Deschacht

67' Joveljic

82' Doku

RODE KAARTEN

RSC Anderlecht haalde zwaar uit voor eigen publiek tegen Essevee. Het Lotto Park zag de thuisploeg maar liefst zeven keer scoren.

Aan aanvallende intenties lag het alvast niet bij Essevee, maar de jongens van coach Dury kregen al vroeg een tik te verwerken. Doku zwiepte een voorzet voor doel en de wederoptredende Pletinckx devieerde ongelukkig het leer over Bansen in doel, 1-0. Vijf minuten later kon Essevee reageren. Dompé ging diep, maar zag Cobbaut redding brengen voor Anderlecht. Van Crombrugge verhinderde Bruno van de gelijkmaker in de rebound. Aan de overkant had Vlap wel succes, de Nederlander verdubbelde de voorsprong.

De thuisploeg ging na de koffie verder op het elan van de eerste helft. Doku schakelde de ingevallen Walsh uit en mikte de 3-0 in de verste hoek. Essevee hing in de touwen en moest de kelk tot  op de bodem ledigen. Een strafschopfout van Marcq bezorgde Vlap zijn tweede van de avond, 4-0. Ook Doku kon een kwartier voor tijd een doelpunt bijschrijven achter zijn naam. Een kopie van zijn eerste doelpunt, maar daarom niet minder houdbaar voor Bansen, 5-0.  De 6-0 kwam er zeven minuten voor affluiten. Opnieuw Vlap. De Nederlander werd goed voor doel gezet door Zulj en miste niet. Ook invaller Chadli kon drie minuten later zichzelf op het scorebord trappen, met een binnentikker op de doellijn.

Zware cijfers voor Team Essevee dat volgende week zondag de reguliere competitie afsluit met een thuiswedstrijd tegen Standard.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close