11 maanden geleden gepost

VERSLAG: Verdienstelijk Essevee haalt finale net niet

DOELPUNTEN

54' Mechele 0-1

78' Oberlin 1-1

87' De Ketelaere 1-2

WISSELS

51'

in.svg

Schrijvers

out.svg

Dennis

61'

in.svg

Oberlin

out.svg

Berahino

71'

in.svg

De Ketelaere

out.svg

Krmencik

90'

in.svg

Dompé

out.svg

Marcq

GELE KAARTEN

44' Krmencik

RODE KAARTEN

In een spannende match verloor Essevee met 1-2 van Club Brugge. Oberlin wiste in de tweede helft een openingsdoelpunt van Mechele uit met een knappe plaatsbal. Op het einde van de partij gleed doelman Bossut jammerlijk uit waardoor De Ketelaere de 1-2 kon binnentrappen.

TEAM

Essevee

1 Bossut

2 De fauw

4 Mensah

5 Marcq

6 Sissako

9 Larin

14 Walsh

19 Bruno

21 Seck

38 Berahino

45 Deschacht

Club Brugge

Club Brugge

88 Mignolet

2 Sobol

3 Balanta

9 Krmencik

11 Diatta

17 Deli

20 Vanaken

25 Vormer

42 Dennis

44 Mechele

77 Mata

Essevee begon hevig. Al na 1 minuut vond Berahino de vrijstaande Bruno die meteen op doel knalde. Mignolet stond goed. De reactie van Club liet niet lang op zich wachten. Krmencik trapte vanuit een scherpe hoek op doel maar Sammy was bij de pinken. Essevee speelde enthousiast en kreeg ook enkele grote kansen. Bruno dribbelde de hele Brugse helft en stuurde dan op het perfecte moment Larin diep. De Canadees trapte echter te centraal op doel waardoor Mignolet redding kon brengen. In een aangename eerste helft zagen we het spel over en weer gaan. Krmencik kreeg veel ruimte in de zestien maar Marcq kon redding brengen met een ultieme ingreep. Op het einde van de eerste helft kreeg Club nog een grote kans toen Diatta goed de rechterflank afliep. Zijn voorzet werd door Vormer ingekopt maar Walsh haalde het leer van de lijn met het hoofd.

Ook in de tweede helft zagen we opnieuw een sterk georganiseerd Essevee dat goed meevoetbalde met de leider in de Jupiler Pro League. Essevee had pech toen Larin het leer na 50 minuten tegen de paal trapte. Essevee kreeg het deksel op de neus want aan de overkant vond Balanta het hoofd van Krmencik die goed naar de grond kopte. Sammy kon hierdoor niet bij de bal en Mechele liep het leer in doel. Essevee bleef niet bij de pakken en vocht voor wat het waard was. Walsh haalde van ver uit maar het leer ging een metertje naast. Een minuutje later ontfutselde Oberlin het leer van Mechele. Dimitri mocht alleen op doel af maar stuitte op de ver uitgekomen Mignolet. Ook Bruno kon de rebound niet binnenwerken. Een kwartier voor het einde van de partij kreeg Essevee dan toch wat het verdiende. Sissako dribbelde 3 Club spelers en vond in de zestien in inkomende Oberlin. Dimitri plaatste het leer in 1 tijd in de verste hoek, 1-1 en het Regenboogstadion ontplofte. Toen iedereen al aan verlengingen dacht kreeg Essevee opnieuw een klap te verduren. Sammy Bossut gleed op het natte veld uit waardoor invaller De Ketelaere zomaar de 1-2 kon binnenduwen. Deschacht probeerde nog te reageren maar Mignolet redde knap de plaatsbal van Olivier. Essevee kon het tij niet meer keren en mist zo, na een verdienstelijke partij, een vierde bekerfinale. 

DEEL DIT ARTIKEL:

Close