5 jaar geleden gepost

VERSLAG: STVV-Essevee: 2-1

DOELPUNTEN

29' Bongonda 0-1

61' Kamada 1-1

85' Acolatse 2-1

WISSELS

46'

in

De Sart

out

Endo

70'

in

Acolatse

out

Boli

73'

in

De Pauw

out

Faik

77'

in

Soisalo

out

Sylla

86'

in

Bedia

out

Bongonda

GELE KAARTEN

38' Asamoah

44' Harbaoui

74' De Norre

90' Steppe

RODE KAARTEN

76' Harbaoui

Essevee kreeg niet wat het verdiend in de eerste helft en gaat finaal met tien man 2-1 onderuit in Sint-Truiden

TEAM

Sint-Truiden

1. Steppe

3. Tomiyasu

4. Garcia

7. Botaka ©

11. Boli

12. Asamoah

15. Kamada

19. Ceballos

24. De Norre

26. Teixeira

33. Endo

Essevee

Essevee

1. Bossut

2. De fauw

3. Baudry

4. Heylen

9. Harbaoui

10. Bongonda

11. De Pauw

14. Walsh

18. Demir

19. Sylla

22. Tardieu

Na de mentale opstekker donderdag trok Essevee naar Staaien. De elf die Standard over de knie legden, mochten hetzelfde proberen tegen de geelhemden. 

 

Sterk Essevee verdient meer in de eerste periode

Essevee zorgde meteen voor gevaar. Tardieu schilderde een hoekschop op de knikker van Harbaoui, maar Steppe was attent.  Even later dezelfde protagonisten, maar Harbaoui besloot te snel. Ook Bongonda toonde zich. Na een flinke slalom werd de aanvaller foutief gestuit door De Norre in de zestien. Ref Boterberg reageerde niet. Pas na het kwartier kwam Sint-Truiden piepen, maar Boli was niet scherp genoeg om Bossut te bedreigen. Ook Endo probeerde, maar mikte flauwtjes naast. Midden de eerste helft prikte Harbaoui binnen, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Drie minuten later was het toch raak. De Pauw isoleerde Bongonda knap voor Steppe, die vanuit een schuine hoek niet miste 0-1! Essevee wist de voorsprong te consolideren en gaf STVV geen kansen. Net voor rust was het opnieuw Harbaoui die wist te scoren, na een knappe actie van Sylla. Tot ieders verbazing werd het doelpunt afgekeurd na tussenkomst van de VAR. Die zag een voorafgaande overtreding van Hamdi, keurde het doelpunt af en gaf daarenboven de spits geel. Essevee met een wrang gevoel de kleedkamers in, ondanks de voorsprong.

 

STVV met hernieuwde moed

STVV zag na de rust nog kans op een remonte en startte aanvallend. Boli dreigde al vlug, maar mikte de overhoekse schuiver voorlangs. Ook Kamada probeerde, maar Bossut stopte de Japanner. Op het uur viel dan toch de gelijkmaker. Kamada kwam plots alleen vrij voor Bossut en tikte de gelijkmaker hoog in doel, 1-1. Essevee reageerde met een lekkere krul van Harbaoui in de loop van Walsh, die nipt tekort kwam. Met nog een kwartier op de klok sloeg het noodlot toe wanneer Harbaoui met een tweede geel karton mocht gaan douchen. Essevee moest noodgedwongen alles in de strijd gooien om het gelijkspel te verzilveren, maar tien minuten later kon de ingevallen Acolatse toch scoren. De Nederlander nam een afvallende bal vol risico op de slof en verschalkte Bossut, 2-1. Essevee was niet bij machte om de gelijkmaker nog te scoren en keert zo met een wrang gevoel, na een prima eerste helft, puntenloos terug naar de Gaverbeek.

 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close