1 jaar geleden gepost

Verslag oefenwedstrijd: KV Oostende - Essevee

Donderdagmiddag oefende Essevee op het veld van KV Oostende. De Kustboys wonnen de oefenpartij op het einde van dit seizoen met 5-3.

Starting XI: Bostyn, Vigen, Vossen, Ciranni, Sissako, Dompé, Sormo, Pletinckx, De Bock, De Buyser, Gano

Na 2 minuten noteerden we de eerste kans voor de thuisploeg. Pletinckx blokte het schot van Ambrose af met een hoekschop tot gevolg. Daarna is het wachten tot op het kwartier voor we een nieuwe kans mochten noteren. Deze keer was het de beurt aan Essevee om gevaar te brengen. De Buyser bracht de bal strak achteruit, Vossen zijn schot werd afgeblokt door een Oostendse voet. De corner die volgde, zorgde voor het openingsdoelpunt in deze oefenpartij. De bal raakt niet uit de zestien en Sissako trapte uit de draai knap binnen, 0-1.

In een wedstrijd met veel duels op het middenveld waren de kansen schaars langs beide kanten. Net voor het halfuur zette Patoulidis zich goed door, maar zijn schot ging rakelings voorbij het doel van Bostyn. Een paar minuten later was het opnieuw prijs voor de jongens van Simons en De fauw. Vossen opende op De Buyser die na een uitstekende versnelling Gano bereikte. De international werkte koelbloedig af.

Lang nagenieten kon Essevee niet. De Waregemse verdediging raakte niet uit de druk waardoor Albanese zich een vrije weg naar doel kon dribbelen en snel de aansluitingstreffer scoorde.  Een minuut later hingen de bordjes weer helemaal gelijk. Patoulidis duwde de 2-2 van dichtbij voorbij Bostyn. Vijf minuten voor de rust ging KV Oostende voor het eerste aan de leiding deze namiddag. Een knappe Oostendse combinatie kwam tot bij Ambrose die de 3-2 op het bord zette. Maar het zat er nog niet op in deze doelpuntrijke eerste helft. Vigen stuurde Ciranni perfect in de diepte, de flankverdediger werkte goed af.

STARTING XI (tweede helft): Bossut, Cools, Vossen, Boya, Dompé, Kutesa, Seck, De Bock, Humphreys, Gano

De kustboys kwamen het scherpst uit de kleedkamer. Na 3 minuten trapte Santos de bal, tussen heel wat voeten, voorbij Bossut. Net voorbij het uur diepte KVO de score verder uit. Musayev zette de 5-3 tussenstand op het bord. Meteen ook het signaal voor opnieuw enkele wissels. Vossen, Gano, Dompé en De Bock maakten plaats voor Willen, De Neve, De Buyser en Sylla. 

Essevee probeerde zich opnieuw in de wedstrijd te knokken, maar pogingen van Sylla en Cools raakten niet voorbij de Oostendse doelman. Met nog een kwartier te spelen startte Essevee aan een slotoffensief. Doumbia stuurde De Neve diep die zijn poging net over zag gaan. Enkele tellen later was het de beurt aan Kutesa. De aanvaller knalde snoeihard, maar de Oostendse doelman had een uitstekende redding in huis.

De wedstrijd eindigt in 5-3.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close