5 jaar geleden gepost

VERSLAG: Late treffer van Idrissa Sylla houdt de drie punten in het Regenboogstadion

DOELPUNTEN

14' Harbaoui 1-0

25' Bruno 1-1

40' De Pauw

64' Cardona 2-2

84' Sylla 3-2

WISSELS

60'

in

Tormin

out

Gakpé

60'

in

Cardona

out

Hazard

70'

in

Soisalo

out

De Pauw

70'

in

Sylla

out

Bjørdal

81'

in

Delacourt

out

Marega

89'

in

Walsh

out

Harbaoui

GELE KAARTEN

13' Mercier

50' Etienne

RODE KAARTEN

94' Palun

Essevee heeft na de zege van vorige week op het veld van Lokeren (0-3) opnieuw een uitstekende zaak gedaan in de strijd om het behoud. Het klopte Cercle Brugge in eigen huis met 3-2.

TEAM

Essevee

1. Bossut

2. De fauw

3. Baudry

9. Harbaoui

10. Bongonda

11. De Pauw

20. H. Bjørdal

21. Seck

23. Bürki

26. Peeters

62. Pletinckx

Cercle Brugge KSV

Cercle Brugge KSV

1. Nardi

4. Taravel

6. Gakpé

8. Palun

9. Bruno

10. Mercier

13. Hazard

15. Omolo

17. Etienne

23. Marega

26. Appin

Essevee begon met vertrouwen aan de partij en drukte groen-zwart richting eigen doel. Een vroege pegel van Bongonda op het doelhout deed Cercle al bibberen, Nardi kwam met de schrik vrij.Tellen later was de Franse goalie toch al geklopt. Bongonda mocht zijn flank afschuimen en kon diep op links nog voor doel trekken. Harbaoui, moederziel alleen gelaten, klaarde de klus, 1-0.

Geen vuiltje aan de lucht, zo leek. Tot Bruno op aangeven van Mercier in twee tijden Bossut verschalkte, 1-1, uit het niets. De verhoudingen in het spelbeeld herschikten zich meteen naar een evenwichtige pot voetbal. Mercier probeerde nog met een lage overhoekse schuiver Bossut te grazen te nemen maar de goalie ging goed plat.

Net zoals de gelijkmaker ietwat verrassend kwam, stond Essevee vijf minuten voor rusten opnieuw op voorsprong. Theo Bongonda, opnieuw hij, zorgde met zijn tweede assist voor de inleiding. De Pauw kwam alleen voor Nardi en omspeelde de doelman. 2-1, meteen ook de ruststand.

Dezelfde 22 namen na de rust op een grasmat die door de regen steeds zwaarder werd, wat dus niet bevorderlijk was voor een hoog tempo. Cercle Brugge moest dus ingrijpen en deed dat met succes. De ingevallen Cardona mocht in de rug van Pletinckx, al dan niet vanuit buitenspel, op Bossut afgaan en de spits miste niet. De VAR kwam nog even tussen, maar het doelpunt bleef geldig, dus kwam de 2-2 op het bord.

Coach Dury greep ook in en bracht met Sylla en Soisalo nieuwe aanvallende krachten. En dat loonde, weliswaar diep in de partij. De fauw bereikte Sylla, die knap controleerde en Essevee voor een derde maal op voorsprong trapte, 3-2!

Cercle drong desalniettemin toch nog aan en er was een attente De fauw nodig die het leer van de eigen doellijn kon wegvegen. Ook de daaropvolgende kopbal van Delacourt zorgde even voor koud zweet bij Essevee, maar scoren deed de invaller niet. Ook in blessuretijd zette Cardona Bossut nog stevig aan het werk met een lage knal. Ook een ultieme uithaal van die andere invaller, Tormin, veranderde niets aan de score. Essevee wint met 3-2 en steekt zo drie deugddoende punten op zak!

DEEL DIT ARTIKEL:

Close