1 jaar geleden gepost

Verslag: KV Oostende - Essevee (Oefenwedstrijd)

Essevee maakt van de interlandbreak gebruik om een nieuw oefenduel af te werken. Op donderdag 7 oktober namen onze jongens het, in de Versluys Arena, op tegen KV Oostende.

STARTING XI: Bossut - Humphreys - Seck - Ciranni - Willen - Doumbia - Sissako - Vigen - Kutesa - Fadera - Sylla

Na een korte studieronde bij beide ploegen is het vooral KV Oostende die aan de hand van balbezit de wedstrijd naar zich toe probeert te trekken. Toch is het wachten tot minuut veertien vooraleer we de eerste kans mogen noteren. Atanga zoekt zich een weg naar doel maar doelman Bossut is baas in de één tegen één situatie. Hét teken voor Essevee om een versnelling hoger te schakelen. Na een vlotte combinatie over de rechtervleugel bedient Ciranni de alleenstaande Sylla die de openingstreffer rustig binnenduwt. 0-1 na 16 minuten voetballen.

Na het openingsdoelpunt gaat Essevee snel op zoek naar een dubbele voorsprong In de eerstvolgende twee minuten kunnen zowel Fadera als Kutesa net niet de vrije man vinden voor doel. Geen 0-2 voor Essevee, wel volgt even later de gelijkmaker voor de kustboys. Fortes kopt na een hoekschop de gelijkmaker tegen de netten. Oostende doet daarna wat Essevee niet lukte, kort na hun eerste doelpunt is daar de tweede treffer. Na een misverstand in de verderdiging trapt Kvasina Oostende na 24 minuten voetballen op voorsprong. Tot aan de rust zien we vooral middenveldvoetbal en noteren we geen noemenswaardige kansen langs beide kanten. 2-1 aan de rust.

Bossut, Humphreys en Kutesa blijven binnen bij de start van de tweede helft. Bostyn, Boya en Srarfi nemen hun plaats in. Na vijf minuten voetballen vergroot KVO zijn voorsprong. Ambrose loopt goed weg in de rug van de verdediging en duwt de 3-1 binnen. Enkele minuten later is het opnieuw de beurt aan Essevee. Met een fantastische actie dribbelt Fadera zich voorbij de Oostendse verdediging en trapt de 3-2 in de korte hoek binnen. Onze jongens gaan volop op zoek naar de gelijkmaker. Ciranni bedient twee keer Sylla, maar de man van het openingsdoelpunt laat de 3-3 voorlopig liggen.

Na de 3-1 komt KVO nog amper aan het doel van Bostyn. Op een tegenaanval geraken de kustboys toch nog eens tot in de zestien, de ingevallen Gueye stuit op een goede parade van Bostyn. Met nog twintig minuten op de klok vervangt Wout de Buyser de jonge Lukas Willen en komt Dion De Neve in de plaats van Lasse Vigen.

De goede acties in het slot van de wedstrijden krijgen niet het verdiende resultaat voor Essevee, integendeel. In de laaste minuut duwt Gueye de 4-2 en de 5-2 voorbij Bostyn. 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close