2 jaar geleden gepost

VERSLAG: KRC Genk - Essevee: 4-0

DOELPUNTEN

29' Pozuelo 1-0

31' Samatta 2-0

68' Samatta 3-0

86' Samatta 4-0

WISSELS

46'

in.svg

Heylen

out.svg

Marcq

46'

in.svg

Bedia

out.svg

De Pauw

71'

in.svg

Paintsil

out.svg

Ndongala

73'

in.svg

Seck

out.svg

Pozuelo

82'

in.svg

Heynen

out.svg

Berge

87'

in.svg

Soisalo

out.svg

Buffel

GELE KAARTEN

28' Damien Marcq

50' Faik

90' De fauw

RODE KAARTEN

Essevee verliest met 4-0 op bezoek bij KRC Genk. Pozuelo en drie maal Samatta stuurden Essevee huiswaarts richting Gaverbeek.

TEAM

KRC Genk

Vukovic

Mæhle

Aidoo

Dewaest

Uronen

Berge

Pozuelo

Malinovskiy

Ndongala

Samatta

Trossard

Essevee

Essevee

Bossut

De fauw

Walsh

Baudry

J. Bjørdal

Demir

Marcq

Buffel

Faik

De Pauw

Sylla

Essevee heeft de moeilijke verplaatsing niet succesvol kunnen afronden. De Limburgers konden in twee dolle minuten op het halfuur al een dubbele voorsprong uitbouwen.


Twee dolle minuten
Nochtans was het Essevee dat de eerste kans versierde. Sylla kon koppen, Vukovic kwam met de schrik vrij. Genk schoot wakker en dreigde via Pozuelo en Dewaest, maar Bossut stond pal. Ook op uitbraken van Ndongala en Mæhle was de doelwachter paraat. De druk nam toe en Essevee kreunde. Net voor het halfuur bediende Trossard Pozuelo en de Spanjaard knalde de 1-0 overhoeks tegen de touwen. Die touwen, daar hing Essevee even in, want nauwelijks twee minuten later deelde Samatta een uppercut uit. De spits werd moederziel alleen gelaten op hoekschop en twijfelde niet. De rake kopbal zette de 2-0 ruststand op het scorebord. Een strakke nekslag van Sylla aan de overkant veranderde daar jammergenoeg niets meer aan.


Samatta beslist
Met Bedia en Heylen kwamen er onder de rust twee verse krachten in het elftal. Vooral de inbreng van de struise Bedia, diep in de aanval, zorgde voor iets meer defensieve zorgen bij de Genkenaren. Maar net zoals in de eerste helft wist Genk de druk opnieuw op te voeren. Trossard en Pozuelo probeerden, maar onsuccesvol. Midden tweede helft stond Samatta op de goede positie om centraal de 3-0 binnen te schuiven. Essevee kwam weinig aan de overkant terecht. Wanneer Samatta in het slot van de partij op aangeven van de ingevallen Heynen zijn derde tegen de netten prikte, was de wedstrijd definitief beslist, 4-0. De gekeerde penalty van Trossard in blessuretijd, na vermeend hands van De fauw, stak nog een hart onder de riem van Sammy Bossut.

 

DEEL DIT ARTIKEL:

Close