10 maanden geleden gepost

VERSLAG: Essevee zonder moeite naar de kwartfinales in de Croky Cup

DOELPUNTEN

14' Govea 1-0

57' Govea 2-0

73' Bruno 3-0

WISSELS

54'

in.svg

Zarandia

out.svg

Bjørdal

66'

in.svg

Oberlin

out.svg

Govea

69'

in.svg

De Smet

out.svg

Mensah

17'

in.svg

Durkin

out.svg

Sankhon

46'

in.svg

Colombatto

out.svg

De Smet

67'

in.svg

Acolatse

out.svg

Suzuki

GELE KAARTEN

56' Marcq

9' Janssens

RODE KAARTEN

8' Garcia

Essevee wist zich zonder veel moeite te kwalificeren voor de kwartfinales in de Croky Cup. Het stuurde STVV met 3-0 cijfers terug naar Limburg.

TEAM

Essevee

44. Bansen

4. Mensah

5. Marcq

9. Larin

10. Govea

14. Walsh

19. Bruno

20. Bjørdal

21. Seck

23. Bürki

24. Pletinckx

Sint-Truiden

Sint-Truiden

21. Yabuki

4. Garcia

7. Botaka

8. Sankhon

9. Suzuki

12. Asamoah

20. Mmae

22. Janssens

23. Ito

28. De Smet

50. Sousa

Na nog geen tien minuten kreeg STVV een rode kaart nadat Garcia de doorgebroken Bjørdal onderuit haalde. Nog voor het kwartier profiteerde Essevee van de numerieke meerderheid. Bjørdal vond Govea in de zestien die het leer in de korte hoek voorbij Yabuki trapte. Essevee was heer en meester over de wedstrijd. Larin kwam dicht bij de dubbele voorsprong maar Yabuki redde knap. STVV onderging het spel en mocht zich gelukkig prijzen met slechts één doelpunt verschil.

In het begin van de tweede helft bracht Dury Zarandia in voor Bjørdal. De Georgiër stond nog geen minuut op het veld wanneer hij de linkerflank oprolde. Zarandia legde goed terug op Govea die zijn tweede van de avond binnen tikte. Een kwartier voor het einde van de partij telde Bruno STVV helemaal uit.Yabuki redde eerst nog een poging van de ingevallen Oberlin maar was kansloos op de rebound van Bruno. Essevee kreeg nog enkele kansen via De Smet en Oberlin maar het bleef bij 3-0.

Reactie Dury

"Winst is het belangrijkste. We zijn gediend geweest door de wedstrijdomstandigheden. We hebben veel kansen gecreëerd maar spijtig genoeg stond het maar 1-0 aan de rust. De tweede helft hadden we volledig onder controle. Ik ben blij dat we de nul gehouden hebben en dat we niet veel krachten hebben verspeeld. Zaterdag moeten we tegen een sterke tegenstander spelen en dat wordt opnieuw een andere match."

DEEL DIT ARTIKEL:

Close