4 jaar geleden gepost

VERSLAG: Essevee wint vermakelijke oefenpot tegen Cercle Brugge met 3-2

SV Zulte Waregem haalde eerder dit seizoen zwaar uit tegen Cercle Brugge. De jongens van Francky Dury stuurden "De Vereniging" met zware 6-0 cijfers terug naar Brugge. Woensdag kwam Groen-Zwart opnieuw naar het Regenboogstadion voor een oefenwedstrijd. Ook deze keer trok Essevee aan het langste eind.

Het eerste gevaar kwam van de bezoekers maar de kopbal van de jonge Cassaert miste richting. Aan de overkant moest doelman Hassen alles uit de kast halen om De Smet het scoren te beletten. Net voor het kwartier opende Walsh de score op aangeven van Kainourgios. Hassen had geen verhaal op het harde schot van de verdediger. Essevee nam de wedstrijd helemaal in handen en versierde een resem kansen via Oberlin - tot tweemaal toe - en De Smet maar hun vizier stond niet op scherp. Tien minuten voor de koffie verdubbelde Zarandia de score na een prima actie en dito schot.

Na de rust kwam Eike Bansen in de plaats voor zijn collega Louis Bostyn. Saadi nam onze Duitse doelman te grazen met een knap stiftertje. Zulte Waregem reageerde via Kainourgios die zijn schot over het doel van Goblet zag gaan. Cercle kreeg meer grip op de wedstrijd maar Bjørdal bracht het doelpuntenverschil opnieuw terug naar twee. Govea trof de paal maar de Noor was goed gevolgd om de 3-1 binnen te tikken. Walsh scoorde ei zo na zijn tweede doelpunt maar kopte recht in de handen van de doelman. Swennen zorgde nog voor de aansluitingstreffer met een rake kopstoot op hoekschop.

Opstelling Essevee: Bostyn (46' Bansen), Walsh, Humphreys, Bürki, Kainourgios (75' Timotheou), Marcq, Govea, Zarandia, De Smet (75' Sissako), Bjørdal, Oberlin

DEEL DIT ARTIKEL:

Close