5 jaar geleden gepost

Verslag: Essevee wint met 2-0 van Sporting Lokeren

DOELPUNTEN

87' De Pauw 1-0

94' De Pauw 2-0

WISSELS

57'

in

Buffel

out

Nissilä

62'

in

Harush

out

Rassoul

75'

in

Straetman

out

Hupperts

81'

in

Soisalo

out

Bedia

86'

in

Diaby

out

Filipovic

GELE KAARTEN

20' De Ridder

47' Overmeire

54' Miric

72' De fauw

79' Harush

92' Diaby

93' Walsh

93' Tirpan

RODE KAARTEN

Essevee heeft een belangrijke derde overwinning behaald. Essevee klopte Lokeren met 2-0 na twee late doelpunten van man van de match Nill De Pauw.

TEAM

Essevee

1. Bossut

2. De fauw

3. Baudry

4. Heylen

10. Bongonda

11. De Pauw

12. Bedia

14. Walsh

16. Nissilä

22. Tardieu

23. Bürki

KSC Lokeren

KSC Lokeren

12. De Wolf

3. Deschacht

6. Skulason

7. Overmeire

17. Hupperts

20. Rassoul

21. Miric

22. De Ridder

23. Marecek

25. Tirpan

32. Filipovic

Na een lange studieronde voetbalde Essevee even voorbij het kwartier de eerste kans bij elkaar. Na een knappe aanval vond De Pauw Bongonda in de zestien. De poging van Theo werd afgeblokt door een Lokers been. In een kansarme eerste helft waren beide ploegen elkaar waard. Even voor het halfuur trapte de debuterende Nissilä een eerste keer op doel. Bongonda vond de Fin de zestien maar de debutant kon De Wolf niet kloppen.

Even later mocht Miric alleen op Bossut af maar onze doelman redde knap. Beide ploegen kregen elk nog één kans in deze eerste helft. De Pauw knalde het leer net naast en aan de overkant strafte De Ridder een verkeerde terugspeelbal van De fauw niet af. Baudry bracht in extremis redding.

Ook tijdens de tweede helft zagen we aanvankelijk weinig doelgevaar. Met de inbreng van Soisalo ging Essevee toch op zoek naar de drie punten. Walsh speelde Soisalo aan in de zestien en de Fin haalde meteen hard uit. De Wolf redde met het been. Drie minuten voor het einde scoorde Essevee dan toch. Na een hoekschop knalde De Pauw de afvallende bal staalhard in het hoekje, 1-0 en het Regenboogstadion ontplofte.

In blessuretijd maakte Essevee het helemaal af op de counter. Bongonda speelde in één tijd De Pauw aan en Nill stifte het leer knap over De Wolf, 2-0.

"Vandaag zelf moment gecreëerd"

Francky Dury zag een gesloten match: "Beide ploegen wilden winnen vanaf de start, maar bij de acceleratie zat er telkens onnauwkeurigheid in. Beide teams gingen dan terug in organisatie en zo werd het moeilijk. Uiteindelijk scoren we dan gelukkig op een afvallende bal."

"We zullen nog wel eens een moeilijke periode hebben, maar beide teams hebben de kwaliteit om hieruit te geraken. Soms moet je het moment mee hebben. Vandaag hebben we het zelf gecreëerd."

DEEL DIT ARTIKEL:

Close