4 jaar geleden gepost

VERSLAG: Essevee wint met 0-2 Achter de Kazerne en nadert tot op twee punten van KV Mechelen

DOELPUNTEN

44' Gianni Bruno 0-1

90+2' Cyla Larin 0-2

WISSELS

46'

in

Engvall

out

Vanzeir

64'

in

Tainmont

out

Schoofs

73'

in

Hairemans

out

Storm

80'

in

Bruno

out

Sissako

90+3'

in

Bürki

out

Govea

GELE KAARTEN

43' Ibrahima Seck

62' Jules Van Cleemput

73' Gideon Mensah

82' Ewoud Pletinckx

84' Onur Kaya

RODE KAARTEN

Essevee heeft het belangrijke duel in de strijd om Play-Off 1 tegen KV Mechelen gewonnen. Malinois won de eerste wedstrijd van het seizoen in het Regenboogstadion met 0-2. Zulte Waregem deed hetzelfde in de eerste wedstrijd van de terugronde na doelpunten van Gianni Bruno en Cyle Larin.

TEAM

KV Mechelen

Thoelen

Van Cleemput

Peyre

Swinkels

Corryn

Van Damme

Kaya

Schoofs

Storm

Vanzeir

De Camargo

Essevee

Essevee

Bossut

De fauw

Pletinckx

Deschacht

Mensah

Seck

Govea

Marcq

Bruno

Larin

Bjørdal

Damien Marcq begon kwam voor het eerst dit seizoen in actie voor Essevee. "Een zet om het evenwicht te vinden in het middenveld", luidt het bij Dury voorafgaand aan de wedstrijd. Een volgepakt Afas-stadion zag hoe Essevee de thuisploeg meteen bij de keel greep met enkele hete standjes voor het doel van Thoelen via topschutter Cyle Larin. Mechelen reageerde via Vanzeir en Van Damme maar hun vizier stond niet scherp. De openingsfase bevestigde wat vooraf werd gezegd en geschreven: een duel tussen twee ploegen die zich met elkaar kunnen meten.

Bjørdal liet op het kwartier de netten voor het eerst trillen met een enige mooie baltoets maar de VAR strooide roet in het eten van de Noor. Het feestje ging niet door wegens voorafgaand handspel. Ook Seck was dicht bij de openingstreffer maar de kopbal van de Senegalees ging nipt naast. Veel animo in de eerste twinig minuten van de wedstrijd.

Het sein voor de thuisploeg om een versnelling hoger te schakelen. Swinkels knikte een gemeten voorzet van Kaya net over en Bossut was attent op de Bjørdal-imitatie van Vanzeir.

Beide ploegen leken met een 0-0 tussenstand de rust in te gaan tot Mensah Bruno vond en de verdiende voorsprong voorbij Thoelen in doel werkte.

Vrancken gooide Engvall in de strijd bij het begin van de tweede helft, maar Essevee hield controle over de wedstrijd. Malinwa had geen antwoord op de hoge druk van de bezoekers. Schoofs en De Camargo zorgden voor dreiging maar de 0-2 hing meer in de lucht dan de gelijkmaker. Al trof Engvall een kwartier voor affluiten wel de paal.

Larin nam in de blessuretijd Thoelen nog te grazen en stelde de zege helemaal veilig. De Canadees bekroonde zijn sterke wedstrijd met zijn zevende treffer dit seizoen. Eindstand: 0-2.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close