5 jaar geleden gepost

Verslag: Essevee wint laatste thuiswedstrijd van 2018 met 3-1 cijfers van Sporting Charleroi

DOELPUNTEN

15' H. Harbaoui 1-0

36' H. Harbaoui 2-0

43' C. Benavente 2-1

49' E. Demir 3-1

WISSELS

54'

in

Niane

out

Henen

63'

in

Grange

out

Diandy

74'

in

Perbet

out

Bruno

83'

in

Soisalo

out

De Pauw

92'

in

C. Bedia

out

H. Harbaoui

GELE KAARTEN

34' M. Ilaimaharitra

91' H. Harbaoui

RODE KAARTEN

Essevee wint verdiend van Charleroi. Tweemaal Harbaoui en éénmaal Demir volstonden voor de drie punten!

TEAM

Essevee

1. Bossut

4. Heylen

8. Faik

9. Harbaoui

10. Bongonda

11. De Pauw

14. Walsh

18. Demir

20. Bjørdal

22. Tardieu

23. Bürki

Charleroi

Charleroi

1. Pennetau

13. Diandy

14. Benavente

17. Marinos

24. Dessoleil

25. Nurio

26. Ilaimaharitra

33. Angella

39. Henen

45. Osimhen

77. Bruno

Sporting Charleroi begon met balbezit aan de slotwedstrijd van speeldag 20 aan de Gaverbeek. Toch was het Bjørdal die voor het eerste gevaar zorgde. Zijn kopbal ging net over. Ook Bongonda dreigde, maar het leer likte de dwarslat van Penneteau. Nog voor het kwartier kreeg ook De Pauw zijn kans, maar de flankaanvaller kruiste voorlangs. Aan de overkant werd het plots warm. Henen bediende Benavente, die staalhard de kruising trof. Essevee reageerde meteen, en hoe! Bongonda rukte op, Harbaoui tikte met een hieltje het leer enig mooi voorbij Penneteau, 1-0! Marinos probeerde even later te milderen met een verre pegel, maar Bossut zweefde in hoekschop. Op het halfuur had Sammy een snoekduik nodig om de doorgebroken Osimhen te stoppen richting doel. De partij werd iets bitsiger en op één van de stilstaande fases kon Essevee opnieuw profiteren. Faik schilderde de bal in de zestien, Harbaoui knikte zijn elfde treffer én de dubbele voorsprong voor Essevee tegen de touwen. Essevee leek op rozen de rust te kunnen ingaan, tot in de slotminuten Charleroi kon profiteren van een misverstand. Osimhen gaf Benavente, op het randje van buitenspel, de 2-1 op een dienblaadje. Een kleine domper, net voor de koffie.
 

De tweede helft beloofde geen kant-en-klare klus te worden voor Essevee. Onder een regengordijn trok het stevig ten aanval. Vier minuten ver en Bongonda knalde hard en laag tegen de paal, maar Demir was prima gevolgd. De Zweed controleerde, knalde en zag de krulbal over Penneteau in doel verdwijnen, 3-1! Essevee had de partij in handen en Charleroi hing in de touwen. Buiten een kansje van de ingevallen Niane was het één en al Zulte Waregem die de klok sloeg. Gelukkig moest het zich na negentig minuten niet voor het hoofd slaan, want Essevee liet nog meermaals na om de voorsprong uit te breiden. Bongonda, Harbaoui en De Pauw wisten Penneteau niet meer te verschalken, 3-1.


Reactie Francky Dury: "We stonden onder druk, door de overwinningen van Moeskroen en Waasland-Beveren. Hadden we niet gewonnen, stonden we er slecht voor. Mijn team heeft vanaf de eerste minuut engagement getoond. We kwamen goed weg bij de kans van Benavente, maar die twee doelpunten hebben ons goed gedaan. Hamdi is de beste spits in de box. Maar we waren niet gewoon om voor te staan. Bij 2-0 gaan we er vanuit dat het wel los zal lopen. Aan de rust hebben we daarover gediscussieerd. Het deed me deugd dat we dan vlug de 3-1 scoorden. We hebben hard gevochten en ik ben blij voor de jongens."

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close