3 jaar geleden gepost

VERSLAG: Essevee verzekert zich van het behoud na 2-3 winst op het veld van Eupen

DOELPUNTEN

9' Schouterden 1-0

37' Harbaoui 1-1

65' Sylla 1-2

76' Harbaoui 1-3

WISSELS

71'

in

Msakni

out

Marreh

75'

in

Castro Montes

out

Pollet

80'

in

Essende

out

Gnaka

85'

in

Soisalo

out

De Pauw

88'

in

Marcq

out

Sylla

90'

in

Buffel

out

Bongonda

GELE KAARTEN

29' Bürki

40' Marreh

51' Molina

51' Harbaoui

RODE KAARTEN

93' Bürki (2x geel)

Essevee zet z'n sterke reeks verder aan de Kehrweg en verzekerde zich mathematisch van het behoud in de Jupiler Pro League. Het won met 2-3 op het veld van Eupen en blijft zo voor de vijfde keer op rij ongeslagen. 

TEAM

KAS Eupen

Van Crombrugge

Amani

Pollet

Garcia

Marreh

Schouterden

Blondelle

Gnaka

Bushiri

Molina

Fall

Essevee

Essevee

Bossut

De fauw

Faik

Harbaoui

Bongonda

De Pauw

Bjørdal

Tardieu

Bürki

Sylla

Pletinckx

Essevee heeft een 2-3 overwinning behaald op het veld van Eupen. Harbaoui (2x) en Sylla zorgden voor de doelpunten. Essevee springt zo over Eupen naar de elfde plaats.

Eupen kreeg de eerste kans van de partij. Marreh kopte een hoekschop van Garcia naast. In de vijfde minuut kreeg Essevee zijn eerste kans. Bongonda vond De Pauw in de zestien die hard uithaalde. Van Crombrugge ging goed plat. Na tien minuten scoorde Eupen een eerste keer. Na een knappe aanval vond Garcia Schouterden op links. Schouterden knalde het leer hard in de bovenhoek. Essevee probeerde te reageren via Harbaoui en Sylla maar hun pogingen gingen over en naast. In een aangename eerste helft kreeg Eupen nog een grote kans op de 2-0. Molina schilderde het leer op het hoofd van Garcia maar diens kopbal werd door Bossut knap gered. In het derde kwartier kwam Essevee langszij. Na een fout in de Eupense verdediging legde Sylla perfect af voor Harbaoui die van dichtbij zijn honderdste goal in eerste klasse maakte. Een minuutje later had Bossut een geweldige redding in huis op de poging van de doorgebroken Fall. Het bleef uiteindelijk 1-1 tot aan de rust.

Essevee nam de bovenhand van het spel tijdens de tweede helft. Dit resulteerde bijna in een doelpunt van Sylla maar zijn kopbal ging centimeters naast. Essevee ging voluit op zoek naar de 1-2. Harbaoui tikte van dichtbij op doel maar Van Crombrugge redde knap. In de herneming knalde Hamdi het leer over een leeg doel. Na twintig minuten in de tweede helft kreeg Essevee dan toch waar het recht op had. De Pauw legde knap opzij voor Sylla die het leer maar hoefde binnen te duwen, 1-2. Essevee ging op zijn elan voort. Bjørdal haalde hard uit maar Van Crombrugge bokste het leer weg. Een kwartier voor het einde kreeg Essevee een strafschop na een fout van Ngaka op Bongonda. Harbaoui zette de penalty feilloos om, 1-3. In het slot van de partij kreeg Eupen ook nog een penalty. Bürki duwde Fall omver in de zestien en mocht voortijdig gaan douchen wegens een tweede gele kaart. Garcia trapte de penalty hard in het dak van het doel, 2-3. Meteen ook de eindstand.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close