4 jaar geleden gepost

VERSLAG: Essevee verslikt zich op het veld van Cercle Brugge (2:0)

DOELPUNTEN

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

Zulte Waregem heeft geen gebruik gemaakt van z'n vertrouwen om rode lantaarn Cercle Brugge een hak te zetten. Integendeel, de vereniging boekte zijn derde zege van het seizoen. Zuur puntenverlies voor Essevee in de strijd om een ticket voor Play-Off 1.

Al na zes minuten kreeg Essevee een waarschuwing van een enthousiaste thuisploeg. Gory knalde een gemeten voorzet van De Belder tegen de dwarsligger. Aan de overkant deed Cyle Larin ook het doelhout trillen. De Canadees zag zijn schot eindigen tegen de winkelhaak.

Beide ploegen gingen gretig op zoek naar het openingsdoelpunt maar de laatste pass kwam er niet uit. Tot Lyle Foster na een één-tweetje met De Belder het leer voorbij Bossut in de verste hoek knalde. 1-0

Dury gooide bij aanvang van de tweede helft Oberlin en Zarandia in de strijd. De aanvalsdrang van Cercle was sterker dan die van Essevee. Ueda liet een uitstekende mogelijkheid onbenut. Veel verder dan enkele kansjes kwam Essevee niet, "niet scherp genoeg voor doel", klonk het achteraf bij Francky Dury die ook aangaf dat zijn team niet klaar was om de wedstrijd te winnen. Diep in de toegevoegde tijd stelde Gory de zege voor de Bruggelingen helemaal veilig door er 2-0 van te maken. "Een verdiende zege voor Cercle", gaf Dury toe na de wedstrijd. "Ze hebben voor elke centimeter gevochten. We waren niet op de afspraak en hadden geen antwoord tegen hun mentaliteit."

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close