3 jaar geleden gepost

VERSLAG: Essevee verslaat Waasland-Beveren met 5-0

DOELPUNTEN

16' Berahino 1-0

21' De fauw 2-0 (pen)

43' Vossen 3-0

65' Vossen 4-0

79' Bruno 5-0 (pen)

WISSELS

46'

in

Piotrowski

out

Verreth

46'

in

Sula

out

Milosevic

56'

in

Walsh

out

Baudry

69'

in

Srarfi

out

Marcq

74'

in

Agyepong

out

Badibanga

76'

in

Dompé

out

Berahino

GELE KAARTEN

87' Caufriez

91' Schryvers

92' Sula

92' Deschacht

RODE KAARTEN

Prachtige avond in het Regenboogstadion. Nieuwkomer Jelle Vossen debuteerde meteen met 2 doelpunten. De fauw en Bruno maakten elk een 11-meter en ook Berahino pikte zijn doelpuntje mee.

TEAM

Essevee

1 Bossut

2 De fauw

3 Baudry

4 Mensah

5 Marcq

6 Sissako

9 Larin

19 Bruno

22 Vossen

38 Berahino

45 Deschacht

Waasland-Beveren

Waasland-Beveren

13 Jackers

8 Bizimana

10 Kobayashi

11 Badibanga

17 Koita

22 Vukcevic

23 Caufriez

26 Vukotic

29 Verreth

52 Schryvers

99 Milosevic

Jelle Vossen mocht meteen aan de aftrap beginnen van coach Dury. Na 5 minuten kreeg Berahino de eerste kans van de partij. Saido kon het leer net goed plaatsen. Essevee ging geduldig op zoek naar de openingstreffer en dat geduld werd beloond na 15 minuten. Jackers duwde een flankvoorzet van Bruno recht in de voeten van de vrijstaande Berahino. Saido twijfelde niet en joeg het leer hard in doel, 1-0. 2 minuten later zette Sissako zich knap door. Abdoulaye werd door Schryvers omver gelopen en scheids De Cremer wees terecht naar de stip. De fauw klaarde de klus en trapte de penalty in het midden van het doel. Essevee voetbalde nu in een zetel. Waasland-Beveren kwam er niet aan te pas. Op het einde van de eerste helft kregen we nog een doelpunt. Bruno zette voor vanop de linkerflank. Vossen knalde het leer aan de tweede paal heerlijk binnen. Een echte spitsen-goal, 3-0 meteen ook de ruststand.

 

Waasland-Beveren wou reageren na rust en voerde twee wissels door, maar veel zoden bracht het niet aan de dijk. Iets na het uur zag het Essevee de voorsprong nog uitdiepen. Berahino vond met een prima cross de knikker van Vossen, die zijn tweede van de avond overhoeks binnenkopte, 4-0.
De honger van Essevee leek niet gestild, maar Bruno en Vossen zagen hun pogingen gekeerd door Jackers. Koita ging goed zijn kans aan de overkant, maar de knal ging een metertje over doel. Tien minuten voor affluiten was het dan toch zo ver voor Essevee. Jackers haalde de doorgebroken Larin neer in de zestien en voor de tweede maal in de partij ging het leer op de stip. Gianni Bruno mocht deze keer proberen en miste niet, 5-0. Larin en Vossen hadden bijna de 6-0 beet, maar eerst krulde de Canadees het leer binnen handbereik van Jackers en vervolgens kopte Vossen een open doelkans naast doel. Essevee wint zo vlot en maakt een prima generale voor de bekerpartij van woensdag.

 

Dury: “Ik ben tevreden, we kenden een goeie match. Aan de rust konden we al denken aan de bekerpartij van komende woensdag. In het vierde kwartier kregen ze wel wat kansen, maar Bossut stond goed. Veel goede momenten dus, zoals het debuut van Vossen, om ons tevreden te stellen.

 

Woensdag zal het op karakter en mentaliteit moeten. Ik zag hen vandaag bezig en ze freewheelen door deze competitie. We zullen moeten het vertrouwen meepakken van vandaag.

 

Ik ben heel blij voor Jelle, een op en top prof. Het is een jongen die veel goesting en ambitie heeft. Hij kans ons veel bijbrengen en ik ben blij dat hij twee doelpunten maakt in de tweede zone, iets waar ik naar gevraagd had.”

 

 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close