4 jaar geleden gepost

VERSLAG: Essevee toont geen genade voor rode lantaarn Cercle Brugge (6:0)

DOELPUNTEN

13' Larin 1-0

24' Bruno 2-0

73' Bruno 3-0

75' Taravel (own) 4-0

85' Berahino 5-0

91' Larin 6-0

WISSELS

58'

in

Govea

out

Sissako

62'

in

Foster

out

Saadi

65'

in

Bjordal

out

Zarandia

70'

in

Mboula

out

Omolo

78'

in

Oberlin

out

Bruno

80'

in

Omeonga

out

Peeters

GELE KAARTEN

9' Bruno

10' Ueda

79' Taravel

RODE KAARTEN

Game, set, match! Zulte Waregem stuurde "De Vereniging" met zware 6-0 cijfers terug naar Brugge. Meteen de grootste zege ooit in het Regenboogstadion. Essevee is nu al acht competitiewedstrijden op rij ongeslagen in de Jupiler Pro League.

TEAM

Essevee

1. Bossut

2. De fauw

4. Mensah

6. Sissako

9. Larin

19. Bruno

20. Bjordal

21. Seck

24. Pletinckx

38. Berahino

45. Deschacht

Cercle Brugge KSV

Cercle Brugge KSV

40. Badiashile

4. Taravel

5. Ueda

7. Hazard

8. Peeters

9. Saaidi

15. Omolo

19. Kouame

22. Dabila

24. Fiore

28. Gory

Een partij tegen de rode lantaarn is altijd link. Een gewond dier is namelijk gevaarlijk en dat bleek al binnen de eerste tien minuten. Saadi kon oprukken richting Bossut en scoorde, maar de VAR greep terecht in. Hét teken voor Essevee om door te duwen. Na het VAR-moment was het aan de overkant wél raak. De fauw zwiepte mooi voor doel, Larin kopte aan de tweede paal binnen, 1-0.

halfweg de eerste helft verdubbelde Bruno de score. Larin kroop in de rol van aangever, omspeelde Badiashile en bood Bruno de 2-0 panklaar aan. Na het halfuur kwam Cercle ietwat opzetten, maar Bossut en Pletinckx konden Saadi en Gory stoppen. Ook net voor rust was de Algerijn gevaarlijk, maar de spits mikte voorlangs.

Ook in de tweede helft ging Cercle moedig op zoek naar de aansluiting, maar het was allemaal iets te slordig, terwijl Essevee teveel liet begaan. Beide teams gingen wisselen en dat bracht nieuwe impulsen. Gelukkig was het een derde treffer van Essevee die te noteren viel. Larin bediende Bruno, die voor een open doelmond de 3-0 scoorde.

Twee minuten later was het boeken toe voor de Bruggelingen. De ingevallen Zarandia zette hard voor doel en Taravel kon enkel met een owngoal Berahino beletten de 4-0 te scoren.

In de laatste vijf minuten diepte Essevee de score nog verder uit. Bossut stuurde Berahino diep en de balvaste spits ging vlot voorbij Badiashile om de 5-0 in het mandje te leggen.

In de laatste minuut speeltijd bekroonde Larin een sterke partij. De Canadees speelde de linkerflank op een hoopje en krulde de 6-0 enig mooi in de verste hoek. De perfecte generale repetitie met de derby tegen KV Kortrijk in zicht.

Reactie Francky Dury

"We hebben een eerste verwittiging gekregen en er goed op gereageerd. Na de 2-0 stopte het en ik begreep het niet goed. We moesten kunnen doorduwen, maar misten de drive en dat maakte me ontevreden aan de rust. Ze kregen kansen, weliswaar niet zo groot, maar het was gevaarlijk. Na de rust was de 2-1 dichter dan de 3-0. Ik vraag me nog altijd af waarom we de score toen vroeger uitdiepten."

DEEL DIT ARTIKEL:

Close