15' Seck

29' Acolatse

34' Baudry

RODE KAARTEN

Een billijk gelijkspel. Zo kunnen we de partij tussen Essevee en Sint-Truiden wel noemen. Essevee kende goede, talrijke kansen. STVV was aartgevaarlijk op de tegenaanval en sloeg genadeloos toe, nadat Stef Peeters Essevee op voorsprong had geknald. Boli zorgde voor de 1-1 eindstand.

Aangenaam kijkstuk
Gedurende hele partij was het Kenny Steppe die zich onklopbaar leek te tonen. Een puntertje van De Pauw, een knal van Harbaoui van dichtbij, … Niets geraakte voorbij de bezoekend doelman. STVV kreeg één reuzenkans aan de overkant, maar Boli draaide het leer aan de verkeerde kant van de paal. Steppe onderscheidde zich nog éénmaal voor de rust. Van dichtbij leek hij geklopt te worden door een kopbal van Harbaoui, maar hij liet de spits zijn 100e doelpunt niet scoren.

Boli koele killer
De aangename eerste helft kreeg in eerste instantie weinig gevolg in het tweede wedstrijdgedeelte. Asamoah mikte wel over doel en Essevee bracht wat steriele druk, maar veel leek het niet meteen op te leveren. Tot na het uur. Harbaoui kreeg het leer van Peeters, en haalde hard en van dichtbij snoeihard uit. Steppe redde mirakeleus met een geweldige redding. Met een kwartier nog op de klok kwam Essevee dan toch op voorsprong. De Pauw zwiepte over alles en iedereen voor doel. Peeters nam het leer risicovol meteen op de slof en zette met een kruisbal zijn ex-team op achtervolgen, 1-0. STVV reageerde weliswaar meteen. Eerst met een waarschuwing van Asamoah, prima gered door Bossut,  en even later met de gelijkmaker. Essevee ging iets te gretig op zoek naar de 2-0 en bij balverlies op het middenveld kon Boli aalvlug richting Bossut. De spits omspeelde de doelman en schoof de 1-1 tegen de touwen. Pas in de slotseconden drong Essevee nog even aan, maar het hakje van de ingevallen Bjørdal miste kracht om drie punten in het Regenboogstadion te houden.