4 jaar geleden gepost

VERSLAG: Essevee smeert landskampioen KRC Genk eerste nederlaag van het seizoen aan

DOELPUNTEN

6' Bjørdal 0-1

78' Berahino 0-2

WISSELS

68'

in

Odey

out

Hagi

80'

in

Benson

out

Paintsil

88'

in

Piotrowski

out

Berge

GELE KAARTEN

56' Bjordal

65' Burki

93' Heynen

RODE KAARTEN

De nul is van de tabellen, en hoe. Essevee behaalde drie oververdiende punten op het veld van regerend landskampioen KRC Genk. Bjørdal en debutant Berahino tekenden voor de doelpunten van Team Essevee: 0-2!

TEAM

KRC Genk

28. Coucke

6. Dewaest

7. Ito

8. Heynen

10. Samatta

11. Paintsil

21. Uronen

23. Hagi

25. Berge

31. Maehle

33. Lucumi

Essevee

Essevee

1. Bossut

2. De fauw

7. Zarandia

9. Larin

10. Govea

20. Bjørdal

21. Seck

23. Bürki

33. Humphreys

38. Berahino

45. Deschacht

Essevee wint voor het eerst dit seizoen, verrassend maar niet onverdiend op het veld van landskampioen KRC Genk. Henrik Bjørdal scoorde vroeg in de partij en nieuwkomer Saido Berahino besliste de wedstrijd in het slotkwartier.

Sammy Bossut kwam opnieuw in doel en Samatta zette onze doelman al snel aan het werk. Na de eerste waarschuwing van Genk wentelde Bjørdal de Luminus Arena al snel in een rouwstemming. Marco Bürki zette voor vanop links en Henrik werkte de bal overhoeks binnen. Een goeie start, waardoor Essevee kon focussen op de organisatie. De verdediging kwam nooit in de problemen en de beste kansen waren nog voor de bezoekers. Op het half uur was ref Dhondt genadig voor Dewaest, die Berahino haakte in de zestien. Geen strafschop maar de 0-2 was dichterbij dan de gelijkmaker. Seck en Berahino zagen hun dubbele poging telkens gekeerd op de doellijn. In het slot van de eerste helft was er nog een alerte Bossut nodig om Maehle te stoppen.

Aan de rust voerde geen van beide coaches wijzigingen door maar Genk kwam wel gedrevener uit de kleedkamer. Ito pakte op het uur uit met een knap vluchtschot. Bossut pakte uit met een heerlijke zweefduik en Heynen was te verrast om de rebound binnen te koppen. Essevee reageerde meteen aan de overkant via Berahino. De spits knalde door een bos benen op Coucke. Uitstel van executie zo bleek, want een klein kwartier voor affluiten scoorde de Burundese spits toch. Zijn schot van buiten de zestien vloog via een Genks been binnen, 0-2. Genk kon geen vuist meer maken en zo wint Essevee voor het eerst dit seizoen.

Francky Dury blikte na de wedstrijd tevreden terug op de eerste driepunten: "Onze organisatie stond er en we konden Berahino toevoegen aan onze centrale as. Je weet natuurlijk dat je naar Racing Genk komt maar we haalden vertrouwen uit de vroege treffer. Dit is een mooie overwinning  voor het team."

DEEL DIT ARTIKEL:

Close