1 jaar geleden gepost

VERSLAG: Essevee sluipt de topzes binnen na 1-2 winst op Waasland-Beveren

DOELPUNTEN

38' Bjørdal 0-1

79' Koita 1-1

93' Larin 1-2

WISSELS

17'

in

Emmers

out

Kobayashi

53'

in

Sula

out

Durmishaj

65'

in

Baudry

out

Sissako

74'

in

Bürki

out

Zarandia

76'

in

Badibanga

out

Jubitana

82'

in

Oberlin

out

Bjørdal

GELE KAARTEN

17' Seck

19' Mensah

43' Wiegel

50' Vukotic

RODE KAARTEN

Essevee stond lange tijd op voorsprong op de Freethiel, maar een schicht van Koita leek roet in het eten te gooien. In de slotseconden kon Larin alsnog de overwinning binnen slepen met een ultieme treffer.

TEAM

Waasland-Beveren

13. Jackers

7. Wiegel

9. Durmishaj

10. Kobayashi

14. Jubitana

17. Koita

23. Caufriez ©

26. Vukotic

28. Foulon

52. Schryvers

55. Dierckx

Essevee

Essevee

1. Bossut

2. De fauw ©

4. Mensah

6. Sissako

7. Zarandia

9. Larin

19. Bruno

20. Bjørdal

21. Seck

24. Pletinckx

45. Deschacht

Waasland-Beveren had de punten nodig en startte erg fel aan de wedstrijd. Jubitana had meteen iets mooi in gedachten, maar Bossut was bij de pinken. Aan de overkant kon Larin op Jackers afstormen, maar de goalie was iets sneller op de bal. De thuisploeg probeerde via Dierckx, maar opnieuw kon Bossut redden, net als op de daaropvolgende poging van Jubitana. Essevee reageerde, via Zarandia en Bjordal en vooral die laatste greep zich naar de haren na het missen van een prima kans, oog in oog met Jackers.

Lang duurde de frustratie niet, want op een knal van Larin duwde Jackers pardoes het leer in de voeten van de Noor, die koelbloedig bleef: 0-1! Net voor de rust claimde Essevee een penalty voor Larin, ref Smet reageerde niet en aan de overkant ging het leer in de scrimmage tegen de paal.

Larin opende de tweede helft met een poging op Jackers. Dierckx miste dan weer een dot van een kopkans. En zoals te voorspellen ging het weer naar de overkant. De fauw legde hard aan op vrije trap. Jackers redde met het gezicht en de rebound werd door Vukotic weggewerkt voor Larin kon binnenduwen.

Beide trainers gingen dan volop wisselen in de strijd voor het middenveld. En dat leek Waasland-Beveren naar zich toe te trekken. Op een kans voor Larin na, was het vooral in de andere rechthoek te doen. Sula miste eerst nog, maar het bleek de aankondiging van de gelijkmaker. Linksback Koita haalde met een pegel verwoestend uit, Sammy kansloos en 1-1 op het bord.  De Waaslanders roken bloed en wilden doorduwen, maar Emmers, Dierckx en Badibanga kregen grijs haar van Bossut. In blessuretijd dompelde Larin de Freethiel in diepe rouw. Een vrije trap van Bruno kwam via De fauw voor de voeten van Larin. De Canadees twijfelde niet en tekende voor zijn vijfde van het seizoen.

Essevee nestelt zich in de topzes en ontvangt volgende week vrijdag RSC Anderlecht in het eigen Regenboogstadion.

Reactie Francky Dury

"Of dit een verdiende overwinning is? Nee. We moeten daar niet flauw over doen. Het laatste doelpunt heeft niets met tactiek te maken. Dat is puur geluk. Waasland-Beveren was goed aan de wedstrijd begonnen, ondanks 0 op 9. We komen een paar keer goed weg, maar scoren toch als eerste via Bjordal. De tweede helft doen we het niet goed genoeg. Waasland-Beveren heeft de beste kansen versierd. Het was geen goede match met veel slordigheden aan beide kanten.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close