11 maanden geleden gepost

VERSLAG: Essevee sleept punt uit de brand op het veld van Moeskroen (2:2)

DOELPUNTEN

3' Garcia 1-0

50' Garcia 2-0

66' Bruno 2-1

90' Oberlin 2-2

WISSELS

59'

in.svg

Sissako

out.svg

Govea

59'

in.svg

Bjørdal

out.svg

Zarandia

64'

in.svg

Antonov

out.svg

Olinga

81'

in.svg

Godeau

out.svg

Osabutey

89'

in.svg

Oberlin

out.svg

De fauw

92'

in.svg

Spahiu

out.svg

Allagui

GELE KAARTEN

34' Hocko

44' Allagui

55' Boya

55' Berahino

RODE KAARTEN

Even zag het er naar uit dat Moeskroen een einde zou maken aan de ongeslagen reeks van Essevee maar Bruno en Oberlin maakten alsnog een 2-0 achterstand ongedaan. Spektakel én een mooie pot voetbal op Le Canonnier.

TEAM

Excel Moeskroen

1. Butez

4. De Medina

6. Hocko

7. Olinga

9. Allagui

15. Boya

23. Queiros

24. Garcia

30. Van Durmen

33. Wimmer

45. Osabutey

Essevee

Essevee

1. Bossut

2.De fauw

4. Mensah

7. Zarandia

9. Larin

10. Govea

19. Bruno

21. Seck

24. Pletinckx

38. Berahino

45. Deschacht

Nauwelijks afgetrapt of Bruno zette doelman Butez meteen al aan het werk die met de voet de thuisploeg behoedde van een vroege achterstand.

Twee minuten later was het wel raak, maar aan de overkant. Aleix Garcia knalde een voorzet van Osabutey tegen de netten. Essevee kwam met de schrik vrij wanneer Garcia nog binnen het eerste kwartier op de paal besloot.

Essevee reageerde via Zarandia die zijn schot maar net voorlangs zag gaan. Even later testte Govea de vuisten van Butez.

Net voor de rust wrong Allagui nog een reuzekans de nek om. Hij omspeelde Bossut maar besloot op de paal. Ruststand: 1-0.

Net als in de eerste helft scoorde Moeskroen vroeg. Allagui bediende de lopende Garcia met een steekpass. Garcia knalde de 2-0 voorbij Bossut in doel.

Zulte Waregem gaf zich niet gewonnen. Halfweg de tweede helft stuurde de ingevallen Sissako Bruno diep. De aanvaller - goed voor twee goals afgelopen woensdag in de beker - breide een geniaal vervolg aan de pass van de Fransman en lobde de bal in één tijd over Butez. Geweldig doelpunt!

Na de gelijkmaker schakelde Essevee een versnelling hoger maar de sterk keepende Butez hield Mensah, Berahino en Bruno tot driemaal toe van de gelijkmaker. Bossut, zo goed als werkloos in de tweede helft, was bij de pinken op een streep van Osabutey.

Moeskroen leek voor de vierde keer op rij de drie punten thuis te houden tot Oberlin - pas ingevallen - Butez verschalkte op hoekschop in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. Eindstand: 2-2. Essevee blijft zo voor de zevende wedstrijd op rij ongeslagen en houdt voeling met de topzes van de rangschikking.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close