5 jaar geleden gepost

Verslag: Essevee niet voorbij KV Oostende (3-1)

DOELPUNTEN

27' Hamdi HARBAOUI 0-1

35' Wout FAES 1-1

61' Kevin Vandendriessche 2-1

88' Fashion SAKALA 3-1

WISSELS

59'

in

Fashion SAKALA

out

Sindrit GURI

64'

in

Chris BEDIA

out

Nill DE PAUW

73'

in

Mamadou SYLLA

out

Thomas BUFFEL

80'

in

Jelle BATAILLE

out

Brecht CAPON

82'

in

Hicham FAIK

out

Erdin DEMIR

GELE KAARTEN

34' Marvin BAUDRY

43' Wout FAES

53' Florian TARDIEU

59' Brecht CAPON

80' Timothy DERIJCK

84' Aleksandar BJELICA

86' Davy DE FAUW

RODE KAARTEN

Essevee trok vrijdagavond aan het kortste eind tegen KV Oostende. Harbaoui zorgde voor de verdiende voorsprong maar Faes, Vandendriessche en Sakala hielden de drie punten aan de kust. Zulte Waregem blijft achter met nul op zes.

TEAM

KV Oostende

Ondoa

Milovic

Faes

Tomasevic

Capon

Vandendriessche

Vanlerberghe

Bjelica

Canesin

Guri

Zivkovic

Essevee

Essevee

Bossut

De fauw

Derijck

Baudry

Demir

Marcq

Tardieu

Buffel

Bongonda

De Pauw

Harbaoui

Francky Dury voerde twee wijzigingen door in zijn elftal na het verlies op Cercle Brugge. Florian Tardieu stond voor het eerst in de basis en Marvin Baudry - vorige week ziek - nam opnieuw plaats centraal in de defensie.

De eerste helft kwam moeizaam op gang. Slordigheden aan beide kanten met weining kansen tot gevolg. Essevee toonde wel het meeste initiatief en dat werd ook beloond. Harbaoui strafte geklungel in de Oostendse defensie genadeloos af. De Tunesiër trapte zijn derde van het seizoen onder Ondoa binnen. De gelijkmaker van Faes kwam letterlijk uit de lucht gevallen. Een vrije trap van Vandendriessche kwam met een gelukje voor de voet van Faes die niet twijfelde en de bordjes terug in evenwicht bracht. Aan de overkant trapte Buffel nog een prima aanval over de kooi van Ondoa. Amper kansen maar toch twee doelpunten na 45 minuten.

De thuisploeg kwam het gretigst uit de kleedkamer. Vandendriessche profiteerde van balverlies in het middenveld en trapte de kustploeg met een mooi afstandsschot op voorsprong. Aan de overkant kwam Bedia een voetje te kort op aangeven van Bongnda en kende invaller Faik pech. De invaller zag zijn inzet op de binnenkant van de paal botsen. Uiteindelijk zorgde Sakala op de tegenaanval nog voor de 3-1.

Essevee blijft met lege handen achter en ontvangt volgende week vrijdag om 20:30 landskampioen Club Brugge.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close