4 jaar geleden gepost

VERSLAG: Essevee neemt in de slotfase afstand van KV Oostende (2:0)

DOELPUNTEN

80' Seck 1-0

87' Bruno 2-0

WISSELS

13'

in

Pletinckx

out

Baudry

61'

in

Oberlin

out

Zarandia

73'

in

Jonckheere

out

Hjulsager

77'

in

Rajsel

out

Sakala

89'

in

Bjørdal

out

Bruno

GELE KAARTEN

79' Vandendriessche

RODE KAARTEN

Zulte Waregem behoudt de aansluiting met de topzes na een felbevochten zege tegen de Kustboys. Ibrahima Seck kopte tien minuten voor affluiten het verlossende doelpunt tegen de touwen. Gianni Bruno gaf KVO de doodsteek. Eindstand 2-0.

TEAM

Essevee

1 Bossut

2 De fauw

3 Baudry

4 Mensah

6 Sissako

7 Zarandia

9 Larin

10 Govea

19 Bruno

21 Seck

45 Deschacht

KV Oostende

KV Oostende

28 Dutoit

4 Faes

5 Milovic

7 Sakala

17 Hjulsager

23 Skulason

24 Sylla

25 Bataille

26 Vandendriessche

27 Capon

55 Canesin

Essevee kon voor de partij tegen KV Oostende sinds lang weer rekenen op sterkhouder Marvin Baudry. De verdediger was sinds maart buiten strijd en mocht vanavond zijn eerste basisstek noteren. Drie minuten duurde het echter voor het een retour in mineur werd. De verdediger kwam in botsing met De fauw en kon niet meer verder door een neusbreuk.

Beide teams leken ook van slag door de botsing, want hoogstaand voetbal kwam er niet meteen op de mat. Op het halfuur was er wel een aandachtige Bossut nodig om Sakala het scoren te beletten. De flankaanvaller glipte door de buitenspelval, maar de voet van Bossut bracht redding. Een eerste helft om vlug te vergeten.

In de tweede helft brachten dezelfde 22 actoren niet meteen beterschap. Pas op het uur kon Larin uitbreken richting Dutoit, maar Milovic kon met een ultieme tackle te spits een halt toeroepen. De partij snakte naar doelrijpe kansen, maar die leken er van beide teams niet meer te zullen komen. Tot minuut 80'. Vandendriessche trok de ingevallen Oberlin neer en op de daaropvolgende vrije trap van Mensah kopte Seck de bevrijdende treffer tegen de netten.

Drie minuten voor affluiten was KVO helemaal uitgeteld. Larin bediende Govea die op zijn beurt Bruno vond. De spits zette zijn verdediger in de wind en knalde hard de 2-0 eindstand tegen de touwen!

REACTIE DURY

Dury: "Die doelpunten hebben ons bevrijd, maar dit was te verwachten. Dit zou een moeilijke match zijn, na de verliespartij op Kortrijk voorafgaand door 8 winstpartijen. Vanaf dinsdag hebben we de focus op vandaag gezet, maar dan speel je tegen een ploeg met 2 op 18, die wat terugzakt en we geraakten er niet door. Aan de rust zijn we kalm gebleven en we zijn ervoor beloond. We waren beter in de tweede helft, ik ben blij voor het team. De winst doet ons goed, want na vijf minuten verloren we al Baudry. Gelukkig is Pletinckx goed ingevallen en heeft ie twee stappen vooruit gemaakt. Ook Gianni Bruno scoorde een goed doelpunt, want je moet kalm en helder blijven in zo'n fase."

DEEL DIT ARTIKEL:

Close