4 jaar geleden gepost

VERSLAG: Essevee met z'n tienen onderuit tegen KV Kortrijk (2:0)

DOELPUNTEN

14' Mboyo 1-0 (p)

53' Van Der Bruggen 2-0

WISSELS

71'

in

Stojanovic

out

Lepoint

46'

in

Baudry

out

Bjordal

79'

in

Oberlin

out

Pletinckx

86'

in

Ajagun

out

Hornby

89'

in

Azouni

out

Ocansey

GELE KAARTEN

13' Baudry

34' Berahino

38' Berahino

67' Pletinckx

RODE KAARTEN

38' Berahino

Essevee kwam in vieze papieren na een vroege strafschop én een rode kaart voor Saido Berahino in de eerste helft. Van Der Bruggen besliste de wedstrijd met een afgeweken schot. KV Kortrijk wint de derby met 2-0.

TEAM

KV Kortrijk

1. Bruzzese

3. Hines-Ike

4. Kagelmacher

7. Rougeaux

8. Mboyo

9. Hornby

14. Van Der Bruggen

15. Lepoint

23. De Sart

30. D'Haene

51. Ocansey

Essevee

Essevee

1. Bossut

2. De fauw

4. Mensah

6. Sissako

9. Larin

19. Bruno

20. Bjordal

21. Seck

24. Pletinckx

38. Berahino

45. Deschacht

Kortrijk trok in de derby meteen stevig ten aanval. Essevee kreeg na tien minuten al een serieuze waarschuwing. Een vroege treffer van Ocansey werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Op het kwartier opende Mboyo de score vanop de stip na een fout van Mensah op Ocansey.

De aanvalsdrang van de thuisploeg bleef ook na de openingstreffer aanhouden. D'Haene en Lepoint stuitten op een sterke Bossut. Hornby scoorde wel maar de VAR verklaarde het doelpunt ongeldig na voorafgaand handspel van Kagelmacher. Het signaal voor Essevee om de wedstrijd meer in handen te nemen. Daar slaagde het ook in - met Larin die op de loer lag - tot Visser Berahino naar de kleedkamer stuurde met twee gele kaarten in nauwelijks vier minuten. Rechtvaardig was het allerminst. Essevee op achtervolgen met een mannetje minder in de tweede helft.

Met Baudry opteerde Dury voor meer evenwicht bij het begin van de tweede helft. Het waren de eerste speelminuten dit seizoen voor de Fransman na een lange revalidatie van een blessure aan de buikspieren. Ondanks een sterke invalbeurt verdubbele de thuisploeg de score. Een afgeweken schot van Van Der Bruggen liet Bossut kansloos. Een dreun voor Essevee, dat met z'n tienen wel probeerde maar zich moeilijk in wedstrijd kon knokken. Seck zette Bruzzese aan het werk, aan de overkant weigerde Bossut zich een derde keer gewonnen te geven na enkele kansen voor Hornby. Eindstand 2-0.

Reactie Francky Dury

"Het is een verdiende winst van Kortrijk. Ze startten beter en met meer passie. Het was niet alleen de strafschop, want ze hadden al twee momenten ervoor. Daarna zijn we weliswaar een kwartier beter in de match gekomen, maar dan valt die dubbele kaart en ik denk dat we dat niet verdienden. Hij struikelde en krabbelde weer recht. De tweede kaart was terecht. Over de eerste gele kaart ben ik ontgoocheld. De ref moet dit aanvoelen. Da's het spijtige in de derby. De match had dit niet nodig en het kon mooier geweest zijn. Met Baudry in de tweede helft hadden we meer stabiliteit. Ze scoorden dan via een deviatie en dan wordt het moeilijk."

"Ik ben ontgoocheld, natuurlijk. Als jij door de micro roept 'zes op een rij', dan gaat dat dwars door een mens. Dát is niet nodig. Wij kunnen ook door de micro roepen over ons palmares, etc ..., maar wij doen dat niet. Laat ons respect tonen voor elkaar."

DEEL DIT ARTIKEL:

Close