45' De fauw

45' Sakala

79' Walsh

RODE KAARTEN

Essevee schiet zichzelf in de voet na een eerste helft waarin het meer verdiende dan een 1-0 voorsprong. In het slot van de partij gaf de ingevallen Boonen Zulte Waregem een koude douche.

55. Canesin

Na de glansprestatie op Club Brugge ontving Essevee KV Oostende. De Kustboys stonden op drie punten van Zulte Waregem in het klassement en kwamen dus in het vizier van Dury en de zijnen.

De eerste kans was er wel meteen één voor de bezoekers. Zivkovic kon bijna profiteren, maar Sammy Bossut was attent uit de kleedkamer gekomen. Een beenveeg voorkwam erger. Het zou één van de weinige Oostendse acties worden in de eerste periode. Essevee was wakker en reageerde. Bongonda viseerde eerst nog het zijnet, maar even later ging Nkaka de mist in. Hamdi Harbaoui ging met het leer aan de haal en fusilleerde Ondoa met een staalharde knal, 1-0. Essevee hield de controle en dreigde met prikken. Zo was er De Bock die met een teentip Sylla weerhield van een solo richting Ondoa. Midden de eerste helft kwam de videoref opnieuw in opspraak. Of misschien juist niet. Een handsbal van De Bock in de zestien werd (laat) gezien door ref Visser. Het leer moest op de stip, maar door een communicatiestoring kon de VAR ref Visser niet informeren. Geen VAR, geen penalty, maar een vrije trap. Geen doelpunt. Nog voor de rust dreigde Sylla nogmaals. Een draaiende plaatsbal ging net naast doel. Seconden later kreeg De Pauw eveneens het leer aan de rand van de zestien, maar zijn schot ging hoog over. Op slag van rust was het opnieuw De Bock die een strakke, lage voorzet van Bongonda net voor de lijn ontzette, voor de neus van Sylla. De eerste periode werd driest afgesloten met een vliegende tackle van Sakala op Bongonda. Hij kwam er van af met een geel karton.

De tweede periode had veel minder animo. De kou hield ook het spelbeeld onder een degelijk niveau. De Pauw dreigde wel met een afvallende bal die naast ging, maar beide ploegen wiegden elkaar in slaap. Sakala kon koppen op hoekschop, maar mikt over. Op een snelle uittrap van Ondoa sloeg het noodlot dan toe voor Essevee. Vijf minuten voor tijd kon de ingevallen Boonen doorbreken en overhoeks Bossut verschalken, 1-1. Een koude douche voor Essevee, dat twee kostbare punten laat liggen.

Dury: "We hebben een doelpunt te weinig gemaakt in de eerst helft. We hadden de meeste dreiging, maar deden er te weinig mee. Ik miste de drive in mijn team die ik vorige week wél zag, in een veel moeilijkere match. Uiteindelijk moeten we tevreden zijn met de 1-1, gezien de tweede helft, hoewel we in de eerste helft wel een penalty verdienden."

Dinsdag trekt Essevee naar KV Kortrijk voor het bekertreffen. Afspraak om 20u30!