11 maanden geleden gepost

Verslag Essevee - KV Mechelen: 0-2

DOELPUNTEN

20' Storm 0-1

56' Engvall 0-2

WISSELS

58'

in.svg

De Camargo

out.svg

Togui

60'

in.svg

Humpfreys

out.svg

Kainourgios

66'

in.svg

Soisalo

out.svg

Bjørdal

75'

in.svg

Vanzeir

out.svg

Engvall

76'

in.svg

De Smet

out.svg

Zarandia

85'

in.svg

Corryn

out.svg

Storm

GELE KAARTEN

38' Zarandia

58' Bjørdal

90' Soisalo

RODE KAARTEN

Essevee moest de duimen leggen tegen KV Mechelen. Storm en Engvall scoorden, terwijl Essevee de aansluiting miste vanop de stip.

TEAM

Essevee

44. Bansen

2. De fauw ©

7. Zarandia

9. Larin

10. Govea

14. Walsh

19. Bruno

20. Bjørdal

21. Seck

43. Kainourgios

45. Deschacht

KV Mechelen

KV Mechelen

15. Thoelen

2. Van Cleemput

3. Bijker

5. Swinkels

8. Kaya ©

9. Togui

11. Storm

13. Van Damme

16. Schoofs

20. Engvall

23. Peyre

In de openingswedstrijd van het seizoen ontving Essevee KV Mechelen, de promovendus uit 1B, dat geprikkeld was om zich te bewijzen in de hoogste klasse. Dury moest voor de eerste oefenpot puzzelen en bracht met Deschacht én Bruno twee recente transfers meteen aan de aftrap. Larin verscheen diep in het punt voorin. In doel kreeg Bansen de voorkeur op Bossut.

Essevee nam de partij meteen in handen en had balbezit, maar het was Engvall die voor het eerste gevaar zorgde. Bansen kwam goed uit en hield de netten proper. Larin liet zich opmerken aan de overkant, maar de Canadees werd afgevlagd voor buitenspel op een voorzet van Bruno. Ook Bjørdal noopte Thoelen tot een goeie redding. Na twintig minuten verzilverde Storm een nieuwe poging van KVM. Kaya bediende zijn ex-Essevee-teammakker en hij trapte via de paal de 0-1 tegen de touwen. De paniek sloeg toe bij Essevee, zeker wanneer Storm een minuut later de 0-2 nipt naast doel krulde. De bedrijvige Bruno had aan de overkant een prima idee in gedachten met een lobbal over Thoelen, maar mikte niet tussen de palen. Ook Deschacht probeerde met een kopbal, net voor rust, maar via De fauw ging het leer naast. 0-1 aan de rust, ondanks het ruime balbezit.

Geen wissels na de koffie, maar meteen actie! Larin kreeg een prima kopkans, maar opnieuw stond het vizier boven de dwarslat gericht. Gelukkig miste ook Storm even later, met een té harde stiftbal over Bansen. Vijf minuten nadien was het die andere aanvaller, Engvall, die toch scoorde. Eerst nog afgekeurd door de lijnrechter, maar later gecorrigeerd door de VAR, stond de 0-2 toch op het scorebord. Tien minuten lang leek de situatie erg moeilijk te gaan worden, tot Kaya Walsh onderuit haalde in de zestien. Het was opnieuw de VAR die Lardot terugfloot en Essevee een penalty bezorgde en dé kans om terug in de wedstrijd te komen. Nieuwkomer Larin zette zich achter de elfmeter, maar knalde de 1-2 naast doel. Met de tijd aan Mechelse zijde werd de opdracht steeds zwaarder. De ingevallen De Smet zag nog een kopbal van de lijn gehaald door Van Damme en in de vijf extra minuten kon Essevee ook niet meer scoren.

Reactie Dury

"De eerste tien minuten waren aftasten en beginnen we goed, maar daarna namen ze het middenveld in handen. Van Damme was hier de winnaar op het middenveld en dat gaf Kaya en co de mogelijkheden op het middenveld. We waren tien minuten goed en hadden ook kansen.

De tweede helft komen we met veel drive op het veld, maar we leden veel balverlies. Zij hebben dan snelle jongens met Storm en Engvall. En dan is er nog het moment met de strafschop, maar we missen  hem, maar dat kan gebeuren. Een paar jongens zijn laat toegekomen en het mag geen excuus zijn, maar tegen Mechelen is dat nog aanpassen.

Volgende week moeten we naar Standard en we moeten zien dat we onze start niet missen, niet zoals vorig seizoen, met 5 op 15. We moeten beter kunnen en lessen trekken. In duelkracht en inspanningen doen om het duel te winnen bijvoorbeeld. Mechelen voetbalde beter en won verdiend."

DEEL DIT ARTIKEL:

Close