3 jaar geleden gepost

VERSLAG: Essevee komt met een punt terug van de kust

DOELPUNTEN

20' Skulason (p) 1-0

33' Marcq 1-1

WISSELS

72'

in

D'Haese

out

Niane

76'

in

Srarfi

out

Dompe

81'

in

Hjulsager

out

Vargas

89'

in

Van Hecke

out

Baudry

GELE KAARTEN

20' Sissako

44' Vargas

65' Marcq

69' De fauw

RODE KAARTEN

Na de overwinning van Genk op vrijdagavond wisten de troepen van Francky Dury wat hen te doen stond. Om de aansluiting met Play-Off 1 te houden, volstond enkel een overwinning. De ambities van Essevee strandden aan de kust in een 1-1 gelijkspel.

TEAM

KV Oostende

Dutoit

Skulason

Faes

Milovic

Sanneh

Palaversa

Neto

Vargas

Sakala

Bataille

Niane

 

Essevee

Essevee

Bansen

Kainourgios

De Fauw

Baudry

Walsh

Marcq

Sissako

Vossen

Dompé

Bruno

Larin

Essevee startte scherp aan de wedstrijd. Na een splijtende pass van Damien Marcq kwam Gianni Bruno oog in oog met de Oostendse doelman maar die laatste geraakte er niet voorbij. Larin probeerde nog in de herneming de bal binnen te werken maar stond net niet op de juiste plaats.

Halverwege de eerste helft veerde de Versluys Arena even recht. Bataille lanceerde een perfecte voorzet maar N’Sakala kon niet afwerken. De eerste dreiging van KV Oostende kwam er op de counter en het was meteen de start van een moeilijke periode voor Essevee. Dat resulteerde in een strafschop na een overtreding van Gianni Bruno in de eigen zestien. Skulason twijfelde niet en zette de penalty feilloos om. 

Essevee moest in de achtervolging maar het was de thuisploeg die voor gevaar bleef zorgen via de omschakeling. Na een opnieuw perfect uitgevoerde counter was er een schitterende redding van Bansen om Essevee in de wedstrijd te houden. Het was meteen ook het kantelpunt in de eerste helft. Essevee nam het spel in handen. Larin glipte nipt door de buitenspelval en bracht de bal tot bij Marcq. De middenvelder dribbelde voorbij enkele Oostendse benen en William Dutoit om daarna de bal snoeihard in het dak van het doel te trappen. Het doelpunt was de start van een goeie periode voor Essevee.  Larin liet even voor rust nog de kans liggen om met een voorsprong de rust in te gaan. De Canadese spits besloot voorlangs.

In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. Essevee met het balbezit, KVO dat loert op de counter. Al heel snel is er opnieuw een fantastische redding nodig van Bansen om de gelijke stand op het scorebord te houden. Even later toonde Dompé zijn technisch vernuft met een fantastische dribbel door de thuisverdediging. Zijn schot belandde uiteindelijk in de handen van Dutoit.

De Franse flankaanvaller was de meest bedrijvige man in de voorlijn van Essevee. Snel na de eerste kans volgt meteen een tweede kans. Thuisdoelman Dutoit moes tgoed tussenkomen op de harde trap van Dompé. Essevee loste de druk niet meer. Sissako speelde de bal met een perfecte snelheid op Kainourgios maar de voorzet van de Griek werd afgeblokt en resulteerde in hoekschop.

In het laatste halfuur volgden er nog enkele kleine kansen voor Essevee maar de 1-1 bleef op het scorebord. Volgende week wacht De Derby tegen KVK. Essevee ontvangt de buren op zaterdag 29 februari om 20.00 uur in het Regenboogstadion.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close