3 jaar geleden gepost

VERSLAG: Essevee houdt stand op Jan Breydel (1:1)

DOELPUNTEN

53' Rits 1-0

59' Berahino 1-1

WISSELS

36'

in

Baudry

out

Pletinckx

46'

in

Oberlin

out

Seck

52'

in

De Ketelaere

out

Vlietinck

79'

in

Schrijvers

out

Openda

87'

in

Zarandia

out

Berahino

GELE KAARTEN

70' Walsh

76' Mata

87' Baudry

RODE KAARTEN

Essevee keerde woensdagavond huiswaarts met een gunstige uitgangspositie voor een mogelijke vierde bekerfinale. Het hield Club Brugge in eigen huis in bedwang. Rits bracht de thuisploeg op voorsprong, Berahino tekende voor de gelijkmaker na een blunder van Simon Mignolet.

TEAM

Club Brugge

Simon Mignolet

Clinton Mata

Brandon Mechele

Simon Deli

Thibault Vlietinck

Ruud Vormer

Mats Rits

Hans Vanaken

Eduard Sobol

David Okereke

Loïs Openda

Essevee

Essevee

Sammy Bossut

Davy De fauw

Ewoud Pletinckx

Olivier Deschacht

Sandy Walsh

Gianni Bruno

Damien Marcq

Abdoulaye Sissako

Ibrahima Seck

Saido Berahino

Henrik Bjordal

Tickets voor de terugwedstrijd

Francky Dury koos voor een solide organisatie en een stevig blok tegen de competitieledier dat de bal vanaf het eerste fluitsignaal opeiste. Sandy Walsh verscheen aan de aftap op de linksachterpositie. Mensah - nog niet helemaal hersteld van een griepvirus - en Bürki (teen) waren niet inzetbaar. Op het middenveld ontbrak Govea (knie) en voorin moest topschutter Cyle Larin een wedstrijd brommen door schorsing.

De eerste helft had slechts twee echte kansen te bieden. Eentje voor elke ploeg. Berahino zette Bruno - op het kwartier - op weg richting Mignolet maar zijn schot ging nipt naast. Aan de overkant kreeg doelman Bossut bijstand op de lijn van Ibrahima Seck na een kopbal van Gouden Schoen Hans Vanaken.

Het eerste kwartier na de koffie bracht meer spectakel. Rits brak de wedstrijd open op aangeven van De Ketelaere. Nauwelijks vijf minuten ging Simon Mignolet gruwelijk in de fout. Bij het meevoetballen ging de doelman van het jaar de mist in. Berahino kon niet anders dan het geschenkje - en o zo belangrijke uitdoelpunt - aan te nemen.

Met veel strijd en inzet verdedigde Essevee zijn prima uitgangspositie. Vormer scoorde nog tegen maar de VAR keurde het doelpunt terecht af. De terugwedstrijd in het Regenboogstadion (5 februari, 20.45 uur) zal beslissen wie op 21 maart naar de Heizel trekt.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close