4 jaar geleden gepost

VERSLAG: Essevee gaat met 10/12 de interlandbreak in na verdiende 2-0 zege tegen Royal Antwerp FC

DOELPUNTEN

35' Berahino 1-0

44' De fauw 2-0 (pen)

WISSELS

46'

in

Mirallas

out

Hairemans

46'

in

Coopman

out

De Sart

67'

in

Rodrigues

out

Refaelov

75'

in

Bruno

out

Zarandia

80'

in

Bjørdal

out

Oberlin

91'

in

Sissako

out

Govea

GELE KAARTEN

39' Refaelov

43' Teunckens

RODE KAARTEN

Essevee wint verdiend van R. Antwerp FC. Berahino tikte zijn derde van het seizoen binnen, terwijl De fauw vanop de stip de partij besliste, 2-0

TEAM

Essevee

1. Bossut

2. De fauw

7. Zarandia

9. Larin

10. Govea

21. Seck

23. Bürki

24. Pletinckx

27. Oberlin

38. Berahino

45. Deschacht

Royal Antwerp FC

Royal Antwerp FC

39. Teunckens

3. Seck

10. Hairemans

11. Refaelov

14. Baby

17. Quirynen

18. Hongla

21. Batubinsika

25. De Sart

30. Buta

70. Mbokani

Na de pijnlijke nederlaag van R. Antwerp FC in de voorrondes van de Europa League was Essevee op zijn hoede voor een gewond dier. Dury voerde slechts één wissel door. Oberlin mocht starten, ten koste van Bjørdal. Bij Antwerp nam nieuwkomer Mirallas plaats op de bank.

Op het kwartier was de eerste gevaarlijke kans er een voor Essevee. Oberlin werd diepgestuurd, maar Teunckens kwam goed uit. Beide teams hielden de rangen goed gesloten, tot Oberlin Quirynen kon afschudden op de rechterflank. De flankaanvaller haalde de achterlijn en kruiste strak voor doel. Makkie voor Berahino, die de 1-0 tegen de touwen duwde.

Antwerp leek zich wat verweren en er was een prima interventie van Bossut nodig, om Baby het scoren te beletten. Net voor de rust werd Essevee beloond voor geklungel in de bezoekende defensie. Seck liet zich aftroeven door Zarandia op een wilde, hoge bal. Doelman Teunckens moest uitkomen en haalde Zarandia onderuit, penalty! De fauw kende geen genade en trapte de 2-0 binnen.

De tweede helft rekende Antwerp op de ingevallen Mirallas, maar het bleef Essevee dat de partij beheerste. De thuisploeg kende kans na kans, maar vergat de Antwerpenaren de doodsteek te geven. Berahino knalde eerste voorlangs, daarna hoog over. Ook de moegestreden Larin kreeg geen loon naar werken. De bedrijvige spits zag een viertal pogingen ongelukkig niet omgezet in een doelpunt. Een -terecht- afgekeurd doelpunt van Mirallas leek de Gaverbeek even stil te krijgen, maar uiteindelijk sleepte Essevee gemakkelijk de overwinning binnen, 2-0.

Dury: “Felicitaties aan mijn team die deze wedstrijd heel serieus heeft aangepakt. We wisten perfect waar we Antwerp konden pijn doen.”

VIDEO: Doelpunt Saido Berahino (1-0)

VIDEO: Doelpunt Davy De fauw (2-0)

DEEL DIT ARTIKEL:

Close