4 jaar geleden gepost

VERSLAG: Essevee en Gent delen de punten (2-2)

DOELPUNTEN

12' Seck 1-0

34' Yaremchuk 1-1 (pen)

69' Larin 2-1

76' Yaremchuk 2-2

WISSELS

46'

in

Bronn

out

Plastun

64'

in

Kubo

out

Depoitre

70'

in

Oberlin

out

Zarandia

75'

in

Dompé

out

Kums

92'

in

Bjørdal

out

Berahino

GELE KAARTEN

45+1' Asare

RODE KAARTEN

83' Odjidja

Een genietbare partij in het Regenboogstadion, met twee teams die elkaar met open vizier bekampten. Seck en Larin tekenden voor twee knappe doelpunten maar Yaremchuk kon tweemaal de voorsprong van Essevee ongedaan maken. Essevee blijft voor de zesde speeldag op rij ongeslagen.

TEAM

Essevee

1. Bossut

2. De fauw

6. Sissako

7. Zarandia

9. Larin

19. Bruno

21. Seck

23. Bürki

24. Pletinckx

38. Berahino

45. Deschacht

KAA Gent

KAA Gent

1. Kaminski

5. Ngadeu

6. Owusu

7. Yaremchuk

8. Odjidja

16. David

21. Asare

23. Lustig

24. Kums

29. Depoitre

32. Plastun

Nog geen minuut was er verstreken wanneer het Regenboogstadion opgeschrikt werd. Yaremchuk scoorde in de kluts, maar werd gelukkig teruggefloten wegens buitenspel. Beide ploegen gingen terug in organisatie en probeerden aardig voetbal op de mat te brengen. Nog voor het kwartier had Essevee de voorsprong beet. Seck nam een moeilijke voorzet van Zarandia vol op de slof en verschalkte Kaminski met een lel in de bovenhoek, 1-0!

Gent kwam even op flanellen benen te staan. Seck en Berahino duwden door, maar de verdediging hield stand. Zarandia had de beste kans, maar hij miste. Op het half uur kwam Gent opnieuw opzetten. David vond Depoitre voor een dubbelpass, maar zag zijn poging uit doel geranseld door Bossut. Enkele tellen later ging het leer op de stip. Yaremchuk ging over de voet van Pletinckx en ref Smet twijfelde niet. De spits zette zelf de elfmeter om, 1-1. Een gelijkspel aan de rust.

De tweede helft begon zoals de eerste, met een afgekeurd doelpunt voor de Gentenaren. Aan de overkant ging de bal op stip, was het niet van de VAR, die geen hands van Asare had gezien. De kansen ging goed op en neer, maar de vizieren stonden niet scherp. Dat bleek des te meer wanneer Yaremchuk en Depoitre knullig de 1-2 lieten liggen. In de 69e minuut kon Larin met een uitstekende voorzet van Burki de 2-1 tegen de netten knikken, het stadion ontplofte.

De Canadees had enkele minuten later bijna de 3-1 binnen, maar zijn hieltje ketste over via de dwarslat. Met nog een kwartier op de klok kon Yaremchuk - opnieuw hij - profiteren van balverlies bij Essevee. De spits zette sterk door en prikte de 2-2 laag en hard onder Bossut door.  Wanneer Odjidja nog rood kreeg tien minuten voor affluiten, leek Essevee kansen te krijgen op meer, maar de druk leverde niet veel op. Zo bleef de partij steken op 2-2 en daar kunnen beide teams tevreden mee zijn.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close