4 jaar geleden gepost

VERSLAG: Essevee boekt zes op zes na verdiende 3-1 zege tegen Charleroi

DOELPUNTEN

31' de Fauw 1-0 (pen)

48' Berahino 2-0

65' Morioka 2-1

91' Oberlin 3-1

WISSELS

62'

in

Perbet

out

Diandy

73'

in

Oberlin

out

Zarandia

74'

in

Henen

out

Niane

86'

in

Marcq

out

Govea

88'

in

Gholizadeh

out

Nurio

93'

in

Bruno

out

Larin

GELE KAARTEN

45' Diandy

61' Larin

81' Govea

RODE KAARTEN

Essevee won verdiend in eigen huis tegen Sporting Charleroi. De fauw scoorde vanop de stip. Berahino verdubbelde, maar Morioka deed het Regeboogstadion twijfelen. In het slot besliste de ingevallen Oberlin de partij, 3-1.

TEAM

Essevee

1. Bossut

2. de Fauw

7. Zarandia

9. Larin

10. Govea

20. Bjørdal

21. Seck

23. Bürki

24. Pletinckx

38. Berahino

45. Deschacht

Charleroi

Charleroi

1. Penneteau

5. Diagne

9. Niane

13. Diandy

17. Marinos

24. Dessoleil

25. Nurio

26. Ilaimaharitra

27. Fall

44. Morioka

77. Bruno

Na de verrassende winst op Genk kreeg Essevee met Sporting Charleroi zijn zwarte beest op bezoek. 

Essevee begon slim aan de partij en nam niet als eerste het initiatief, maar had wel controle over het wedstrijdbegin. Veel spektakel bracht het echter niet voort en het was even wachten op de eerste doelpogingen. Pas midden de eerste helft vuurde Berahino een eerste salvo af, maar Penneteau zag het schot over gaan. Het smaakte wel naar meer, bij Essevee. Op het halfuur ging de bal op de stip voor Essevee, na een fout van Diagne op de bedrijvige Larin. Kapitein Davy De fauw nam zijn verantwoordelijkheid en miste niet, 1-0. Essevee hield eenvoudig de voorsprong tot de rust.

Na de pauze had Essevee weinig zin in een gelijkmaker en het scoorde zelf, erg snel. Na een razendesnelle counter bediende Larin onbaatzuchtig Berahino, die zijn tweede treffer van de competitie binnenduwde, 2-0. Charleroi was tot dan nauwelijks gevaarlijk geweest en de Carolo's leken een makkelijke prooi te zullen worden. Maar midden de tweede helft kreeg Morioka te veel ruimte en liet Bossut zich verrassen op een zwabberbal, 2-1. Charleroi zette alles op alles en probeerde door te drukken, maar Essevee hield stand. In blessuretijd wist de ingevallen Oberlin de winst definitief binnen te halen, door een mooie dribbel knap af te werken, 3-1.

"Tevreden over het collectief & onze organisatie"

Francky Dury: "Een moeilijke start tegen een moeilijke tegenstander. Na de strafschop hebben we een beter moment, zonder veel weg te geven. De 2-0 ben ik heel tevreden over, want het toont het collectief. Dan gaat Charleroi schuiven en vangen we het in het begin nog goed op, maar dan scoren ze de aansluitingstreffer en dan stoot je tegen een ervaren ploeg. Wij moesten attent blijven en ik ben blij dat we in organisatie bleven en finaal scoren we nog de 3-1."

VIDEO: Doelpunt Davy De fauw (1-0)

VIDEO: Doelpunt Saido Berahino (2-0)

VIDEO: Doelpunt Dimitri Oberlin (3-1)

VIDEO: Uitgelaten sfeer na de wedstrijd

VIDEO: Forza SV!!!

Fotogalerij Essevee vs. Charleroi

DEEL DIT ARTIKEL:

Close