5 jaar geleden gepost

Verslag: Essevee - Antwerp 1-2

DOELPUNTEN

41' Mbokani 0-1

49' Refaelov 0-2

93' Bongonda 1-2

WISSELS

61'

in

Bjørdal H.

out

De Pauw

61'

in

Soisalo

out

Tardieu

71'

in

Sylla M.

out

Walsh

90'

in

Owusu

out

Mbokani

93'

in

Hairemans

out

Refaelov

GELE KAARTEN

31' Lamkel Zé

45' Bolingi

75' Yatabaré

RODE KAARTEN

Antwerp bevestigde zijn vorm van 2018 tegen Essevee. De Great Old kwam met 1-2 winnen in het Regenboogstadion dankzij doelpunten van Mbokani en Refaelov. De aansluitingstreffer van Bongonda viel te laat om Antwerp nog in de problemen te brengen.

TEAM

Essevee

1 Bossut

2 De fauw

3 Baudry

10 Bongonda

11 De Pauw

14 Walsh

21 Seck

22 Tardieu

26 Peeters

40 Sylla I.

62 Pletinckx 

Royal Antwerp FC

Royal Antwerp FC

1 Bolat

2 Borges

6 Juklerød

9 Bolingi

11 Refaelov

15 Arslanagic

20 Lamkel Zé

30 Buta

37 Van Damme

60 Yatabaré

70 Mbokani

Vier debutanten op het wedstrijdblad bij Team Essevee voor de eerste competitiewedstrijd van 2019.Francky Dury dropte nieuwkomers Seck, Peeters en I. Sylla meteen in de basis. De basisplaats van Ewoud Pletinckx, een 18-jarige verdediger én jeugdproduct van SV Zulte Waregem, was het meest verrassend.

In een evenwichtige partij moest Essevee na iets meer dan negentig minuten toch de duimen leggen tegen een gedisciplineerd Antwerp. Essevee begon nochtans fris en dreigde via Sylla en De Dauw, maar het vizier stond nog niet scherp. Bolat reageerde uitstekend op een kopbal van De fauw.

Aan de overkant kwam toch een fikse waarschuwing. Lamkel Zé stuitte op Bossut. Mbokani toonde zich dan weer wel trefzeker. Hij werd aangespeeld door Buta in de zestien en klaarde de klus. Een ijskoude 0-1, zo net voor de rust.

Na de rust had Essevee de moed om de wedstrijd te herstellen, maar een ingestudeerd vrije trap van Refaelov drukte Essevee met de neus op de feiten. 0-2, na een lage schuiver van de Israëlier. Essevee moest even bekomen, maar stuitte vervolgens op een defensief blok van Antwerp. Pas in het ultieme slot zorgde Bongonda met een rake kopslag voor de aansluiting, maar dat doelpunt viel te laat. Volgende week trekt Essevee naar Daknam voor het belangrijke duel tegen Sporting Lokeren.

REACTIE DURY

“Ik ben zeker niet ontgoocheld in mijn team. We hebben een eerste helft in balans gespeeld met twee kansen aan beide kanten. Op het eerste doelpunt gaan enkele spelers samen in de fout. Het tweede doelpunt deed ons het meest pijn en het duurde twintig minuten om te bekomen. Antwerp zette nadien een goed blok en de aansluitingstreffer kwam te laat.

Er komen nog acht moeilijke matchen. We moeten nu rustig blijven en ons focussen op de volgende wedstrijd. Er zullen niet veel momenten meer komen waarop we echt gelukkig worden, tenzij op het einde van het seizoen als we gered zijn.”

“We maken ons geen zorgen dat de eerste partij in 2019 verloren werd. We speelden tegen Antwerp, het nummer drie. Dit is een goeie ploeg. We waren wel even van slag, maar ik zag een Zulte Waregem dat wedijverde in de eerste helft en probeerde terug te knokken in de tweede helft.”

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close