4 jaar geleden gepost

Van 2-0 achter naar 2-3 winst tegen Cercle

DOELPUNTEN

2' Taravel 1-0

11' De Belder 2-0

45' Kainourgios 2-1

60' Seck 2-2

78' Broos (own) 2-3

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

We hebben onze eerste overwinning van de voorbereiding beet. Op Lichtervelde zette Essevee een scheve situatie helemaal recht: van 2-0 achter na een kwartier spelen tot 2-3 bij affluiten.

TEAM

Cercle Brugge KSV

Hubert (46' Goblet)

Decostere (46' De Baets)

Ueda (46' Dekuyper)

Taravel (46' Cassaert)

Bassong (46' Suffys)

Vanhoutte (46' De Man)

Deuro (46' Wackers)

Hoggas (46' De Wulf)

K. Hazard (46' Somers)

Bongiovanni (46' Koshi)

De Belder (46' Klimov)

Essevee

Essevee

Bostyn (46’ Bossut)

Walsh

Marcq (46’ De fauw)

Humphreys (46' Pletinckx)

Kainourgios (65’ Nissila)

Seck (65’ Van Hecke)

De Pauw (65’ De Smet)

Soisalo (46’ Harbaoui)

Bjørdal

Tardieu (85’ Reichert)

Oberlin (85’ Bambi)

De wedstrijd in Lichtervelde kon onmogelijk slechter beginnen voor Essevee. Cercle scoorde twee keer binnen het openingskwartier. Het openingsdoelpunt was een coöperatie tussen ex-spelers: Taravel buffelde een hoekschop van Kylian Hazard binnen. De Belder tekende even later voor de 2-0.

Vanaf dan nam Essevee het heft in handen. Nill De Pauw strooide met voorzetten en trapte zelf op thuisdoelman Hubert. Ook Florian Tardieu ontpopte zich tot ideale aangever maar Ibrahima Seck en Dimitri Oberlin konden niet scoren. Het was wachten tot vlak voor de rust op de aansluitingstreffer. De Pauw leverde na een zoveelste knappe combinatie op rechts de bal perfect af aan de tweede paal. De Griek Nikolaos Kainourgios stond klaar en trapte binnenkant voet hard binnen.

Na de rust nam Essevee geen gas terug. De 2-2 viel op het uur, nadat Essevee al een aantal kleine kansen had gecreëerd. Na een vlotte combinatie op links pakte Oberlin uit met een dummy, waardoor Seck alleen voor de thuisdoelman kwam. Hij twijfelde niet en trapte via de paal de gelijkmaker tegen de netten. Ook de derde pot mocht gezien zijn: Henrik Bjordal week uit naar rechts en bezorgde de bal met een lage voorzet perfect bij de ingevallen Mathieu De Smet. Die laatste trof de lat maar Broos liep de terugkerende bal knullig in doel.

We noteren een terechte overwinning voor Team Essevee. De eerste overwinning is binnen en zaterdag wacht al de volgende oefenwedstrijd. Dan trekken we naar Deinze. Alle informatie vind je hier.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close