3 jaar geleden gepost

Update wegenwerken Regenboogstadion

De Zuiderlaan ondergaat een metamorfose. Binnenkort is het stadion nog vlotter en veiliger bereikbaar. Begin 2020 werd het nieuwe rondpunt ter hoogte van de Meersstraat al geopend. Parkeren kan nog steeds gratis op de parking voor Waregem expo, aan de overkant va het Regenboogstadion.

Update 21 april 2020: nieuwe fase!

Op donderdag 23 en 24 april wordt de eerste asfaltlaag gegoten, zonder verdere verkeershinder. De huidige verkeersmaatregelen blijven gedurende die twee dagen behouden.

Op woensdag 29 en donderdag 30 april wordt het fietspad rond het rondpunt aan de Meersstraat aangelegd. Het rondpunt moet verkeersvrij blijven dus de parking voor Waregem expo is op die twee dagen niet bereikbaar. Die twee dagen kan je gratis parkeren binnen de zones van “kortparkeren” in het centrum en de Meersstraat is enkel toegankelijk vanuit de Stormestraat.

Bereikbaarheid

Kom je binnenkort naar de Essevee Shop, Bistro Berto of een evenement in het Regenboogstadion? Dan kom je via het nieuwe rondpunt tussen de Meersstraat en de Zuiderlaan. Er is geen doorgang meer ter hoogte van het reeds bestaande rondpunt met de Verbindingsweg.

Komende van de Oosterlaan of de E17 volg je de Expresweg en vervolgens de Henri Lebbestraat. Sla rechtsaf op de Zuiderlaan (kruispunt Half-Time) en rijd via het rondpunt de parking voor Waregem expo op.

Opgelet: er blijft een permanent parkeerverbod van kracht op de parking kant Regenboogstadion. Parkeren op Waregem expo is nog steeds volledig gratis.

Met de fiets

De fietsparkings rond het Regenboogstadion blijven toegankelijk. Vermijd de werfzone door via de voetweg rond de stadionvijvers naar het stadion te komen.

Klik hier om te zien waar je je fiets kan stallen.

Leveringen

Leveranciers voor het Regenboogstadion, Bistro Berto of de andere zaken in het stadion volgen dezelfde aanrijroute via het nieuwe rondpunt. Via de parking voor Waregem expo bereiken zij de oversteekplaats die naar het Regenboogstadion leidt.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close