7 maanden geleden gepost

Union te sterk voor Essevee

Tegen Union wisselde coach Leye het elftal op vier plaatsen. Fila tekende present voor zijn eerste basisplek, terwijl voorin Hallaert startte. Vossen en Vormer mochten rusten, na de drukke weken. Daardoor kwamen ook Ramirez en Rommens terug aan de aftrap.

Essevee stak als eerste de neus aan het venster, maar zonder echt gevaar. Na 10 minuten kon Union profiteren van balverlies bij Essevee. Vertessen kon Puertas bedienen en die miste niet, 1-0. Union op rozen en de Brusselaars roken bloed. Mede dankzij een sterk keepende Bossut overleefde Essevee de storm. In het laatste kwartier van de eerste periode kon Essevee zelfs het spel opeisen, maar grote kansen versieren was erg moeizaam tegen een stug Union.

Ook in de tweede periode startte Essevee degelijk. Opnieuw echter kon Union na tien minuten scoren. Vertessen kon ditmaal Boniface bedienen, die met een lage schuiver de 2-0 tegen de touwen tikte. Vormer en Vossen kwamen tussen de lijnen en meteen noteerden we een dot van een kans. Vormer kon bijna Hallaert voor doel zetten, maar Moris kwam goed en ver uit. Wanneer Boniface de ingevallen Nilsson kon bedienen, werd de partij in een beslissende plooi gelegd, 3-0. Teddy Teuma zette even later met een pegel in de rechterbovenhoek de 4-0 eindstand op het scorebord. 

Volgende week volgt de belangrijke thuiswedstrijd tegen KV Oostende. 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close