2 maanden geleden gepost

TOPE naar een hartveilig Regenboogstadion

Samen met Rode Kruis Waregem-Anzegem en Life gaat Essevee voor een hartveilig Regenboogstadion. Er hangen extra defibrillatoren in het stadion en op de wedstrijd tegen Waasland-Beveren organiseren we TOPE een demonstratie.

Hartveilig Regenboogstadion

Samen met het Rode Kruis en Life bvba werkt Essevee aan een hartveilig Regenboogstadion.Sinds vorig seizoen is het stadion uitgerust met meerdere automatische defibrillatoren (AED's). "Zowel in de hoofdtribune als in de vijvertribune plaatsten we onze toestellen", verduidelijkt Nicolas Cuypers van Life bvba.

"Naast 20 tot 30 voetbalwedstrijden per jaar organiseren SV Zulte Waregem en Ballroom ook nog eens 150 tot 200 evenementen per jaar in het Regenboogstadion", vult veiligheidsverantwoordelijke Johan Deschuymere aan. "Daarom was de beslissing om AED's te plaatsen in deze ruimtes snel genomen."

Demonstratie

Op de Essevee Fandag kon je al kennismaken met de toestellen van Life. Zaterdag op de wedstrijd tegen Waasland-Beveren organiseren Rode Kruis Waregem-Anzegem en Life een demonstratie CPR (reanimatietechnieken) en AED (defibrillatoren).

Bekijk een instructiefilmpje

"Aan de hulpposten in de sfeertribune en de familietribune zullen hulpverleners een demonstratie geven met oefenpoppen en AED's", vertelt Michiel Lecomte van Rode Kruis Waregem-Anzegem. "De supporters van Essevee kunnen in de beide tribunes van 18.30 tot 20.00 uur meer te weten komen over reanimatie en AED's."

Levens redden

Nicolas Cuypers verdeelt al een aantal jaar AED's: "Scholen, sportcomplexen, bedrijven, ... plaatsen massaal defibrillatoren. Er zijn talloze voorbeelden van situaties waar we levens redden met onze toestellen. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en werken bijna volledig automatisch."

Ben je zelf op zoek naar een defibrillator? Neem dan contact op met Life via 056 19 01 83 of info@lifebvba.be.

DEEL DIT ARTIKEL:

Abonnementen 2018-2019

De vrije verkoop van seizoenkaarten is gestart! Kom #TOPE naar het Regenboogstadion en beleef de sfeer bij Team Essevee. Bestel snel en veilig je abonnement online of kom langs in de Essevee Shop!
Close