5 jaar geleden gepost

TOPE naar een hartveilig Regenboogstadion

Samen met Rode Kruis Waregem-Anzegem en Life gaat Essevee voor een hartveilig Regenboogstadion. Hoe we dat doen? Lees het in dit artikel!

Hartveilig Regenboogstadion

Samen met het Rode Kruis en Life bvba werkt Essevee aan een hartveilig Regenboogstadion. Sinds 2017 is het stadion uitgerust met meerdere automatische defibrillatoren (AED's). "Zowel in de hoofdtribune als in de vijvertribune plaatsten we onze toestellen", verduidelijkt Nicolas Cuypers van Life bvba.

"Naast 20 tot 30 voetbalwedstrijden per jaar organiseren SV Zulte Waregem en Ballroom ook nog eens 150 tot 200 evenementen per jaar in het Regenboogstadion", vult veiligheidsverantwoordelijke Johan Deschuymere aan. "Daarom was de beslissing om AED's te plaatsen in deze ruimtes snel genomen."

Demonstraties

Iedereen kan een AED gebruiken. Toch organiseert Essevee regelmatig demonstraties of opleidingen. Op de Essevee Fandag kon je al kennismaken met de toestellen van Life. Op de thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren organiseerden Rode Kruis Waregem-Anzegem en Life een demonstratie CPR (reanimatietechnieken) en AED (defibrillatoren).

Bekijk een instructiefilmpje

"Aan de hulpposten in de sfeertribune en de familietribune gaven hulpverleners een demonstratie met oefenpoppen en AED's", vertelt Michiel Lecomte van Rode Kruis Waregem-Anzegem.

Levens redden

Nicolas Cuypers verdeelt al een aantal jaar AED's: "Scholen, sportcomplexen, bedrijven, ... plaatsen massaal defibrillatoren. Er zijn talloze voorbeelden van situaties waar we levens redden met onze toestellen. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en werken bijna volledig automatisch."

Ben je zelf op zoek naar een defibrillator? Neem dan contact op met Life via 056 19 01 83 of info@lifebvba.be.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close