2 maanden geleden gepost

Tom Caluwé wordt Sportief Manager bij Zulte Waregem

Essevee bouwt de structuur van de club verder uit en stelt Tom Caluwé (45) aan als Sportief Manager. Hij komt over van Club Brugge. Eén van zijn belangrijkste taken is om -samen met de scoutingcel- de profielen aan te trekken die Essevee nodig heeft.

Zulte Waregem wil op de kortst mogelijke tijd terugkeren naar het hoogste niveau van het Belgische voetbal en heeft een scherpe analyse gemaakt van de voorbije seizoenen. Eén van de conclusies is de nood aan de uitbreiding van de structuur met een (dedicated) Sportief Manager.

Daarvoor mikt Essevee hoog en trekt het Tom Caluwé aan, die vorig jaar werd verkozen tot beste Technisch Directeur van België. De ex-speler en assistent-coach van Malinwa maakte in 2022 de overstap van KV Mechelen naar Club Brugge. Nu komt hij per direct Zulte Waregem versterken.

Om zo snel als mogelijk opnieuw te promoveren naar de Jupiler Pro League wil Essevee een kwalitatieve en dynamische kern samenstellen die ook in de toekomst competitief kan zijn op het hoogste niveau. Tom Caluwé krijgt onder andere de opdracht om, samen met het scoutingsdepartement, de juiste profielen te koppelen aan de club. 

“Als een mooie club als Essevee op je weg komt, dan spring je gewoon op die trein”, verklaart Tom Caluwé zijn keuze. “De plannen die Essevee voor ogen heeft, sluiten perfect aan bij mijn ambities. We willen vooral een competitief team tussen de lijnen krijgen met zicht op het nieuwe seizoen.”

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close