6 maanden geleden gepost

Timmy Simons wordt de nieuwe T2 van Francky Dury!

Op 13 maart gaven we het startschot van Essevee 2.0. Onder het motto « vernieuwen, verjongen en verbeteren » gingen we op zoek naar twee nieuwe assistent-trainers voor onze sportieve staf. Na enkele vruchtbare gesprekken kunnen we met trots communiceren dat Timmy Simons de volgende seizoenen één van de assistenten wordt van hoofdcoach Francky Dury.

Met meer dan 300 wedstrijden in de Jupiler Pro League, meer dan 150 in de Eredivisie en meer dan 100 in de Bundesliga is de naam Timmy Simons een monument geworden in het Belgische voetbal. Voeg daar nog iets meer dan 90 interlands en net geen 50 Champions League duels aan toe en je hebt een ton die overloopt van ervaring. “We waren vooral op zoek naar iemand met heel wat ervaring op het hoogste niveau en kwamen al snel bij Timmy terecht”, klinkt het bij CEO Eddy Cordier. 

Lees verder onder de video!

Timmy Simons was tot op heden actief als jeugdtrainer bij Club Brugge maar heeft ook ervaring in zijn nieuwe functie. In het seizoen 2018/2019 was hij assistent-trainer van Ivan Leko. “Het is voor mij een geweldige stap in mijn trainerscarrière en ik hoop hier veel te mogen leren en Essevee sterker te maken!”

DEEL DIT ARTIKEL:

Close