3 jaar geleden gepost

Thuiszege voor Dames A tegen Massenhoven

Na vijf wedstrijden zonder overwinning konden onze Dames A dit weekend de ban breken tegen Massenhoven. Het fanionteam knoopt aan met een 2-1 overwinning.

In het eerste halfuur viel geen noemenswaardige kans te noteren. De grinta van de laatste weken leek even weg bij de dames van Essevee. Net voor het half uur moest Massenhoven met z'n tienen verder. Mayté Van Hees beging handspel en twee minuten voordien had zij al een overtreding nodig om Anne-Lore Scherrens af te stoppen. Dubbel geel en rood dus. De eerste grote kans was voor de thuisploeg. Anne-Lore Scherrens dweilde haar flank af en Machteld Vandenbroucke kon een eerste keer de bezoekende goalie bedreigen. Net voor de rust was er opnieuw Machteld Vandenbroucke maar haar schot werd nog net over de deklat getikt. Diep in de blessuretijd van de eerste helft (blessurebehandeling keepster) was er een vrije trap voor Massenhoven na een fout net buiten de 16. Jana Van Den Berghe stopte de bal in de eerste fase maar in de herneming kon Yasmine Laureys met een volley toch de 0-1 prikken. Direct ook de ruststand.

De donderpreek van trainer Angelo Gaytant kwam duidelijk aan. In de tweede helft zagen we dan ook opnieuw het Essevee dat vocht voor ieder duel en voor iedere bal. Al in de tweede minuut was er een copy paste doelpunt van de heenmatch. Het was Alessia Mieras die met een rake kopbal opnieuw vuur in de wedstrijd stak. Net voor het uur was er een vierdubbele kans voor Essevee maar in het geharrewar ging de bal niet binnen, mede dankzij een dubbele redding op de lijn. Essevee bleef de overwinning zoeken maar het schot van Anne-Lore Scherrens en de kopbal van Julie Devos gingen net naast. Met nog 10 minuten voerde Essevee hun laatste wissel door en gingen ze met nog een andere veldbezetting spelen. Alles op alles zetten voor de 3 punten. Amber Bert kwam erin en deed van wat haar gevraagd werd, nog binnen haar eerste speelminuut stuurde zij Liesa Capiau diep. Zij zette op haar beurt Lisa Bruneel alleen voor de keepster en Lisa Bruneel twijfelde niet. De verdiende voorsprong voor S.V. Zulte-Waregem.

Essevee ging nu vol voor de zekerheid en voor de 3-1, de kansen van Maité De Baets, Julie Devos, Pauline Windels en Anne-Lore Scherrens verdienden meer. Essevee pakt een broodnodige overwinning waarbij de score nog hoger had kunnen oplopen mits was meer efficiëntie voor doel.

SV Zulte Waregem - K. Massenhoven V.C. 2-1
45' + 7’: 0-1: Yasmine Laureys
47': 1-1: Alessia Mieras
80': 2-1: Lisa Bruneel

DEEL DIT ARTIKEL:

Close