5 jaar geleden gepost

Team Essevee zet mee de schouders onder preventiecampagne

SV Zulte Waregem neemt haar maatschappelijke rol op in tal van communityprojecten. Nu zet Team Essevee ook de schouders onder een preventiecampagne. In samenwerking met Stad Waregem en Politiezone Mira en met de steun van de Koning Boudewijnstichting zeggen we TOPE neen tegen alcohol- en drugsmisbruik.

De Werkgroep Middelenpreventie van Stad Waregem staat in voor de sensibilisatie en acties rondom het verantwoord gebruik van genotsmiddelen zoals alcohol of drugs. In overleg met de lokale politiezone Mira komen alle partijen met een duidelijke campagne: "Ik amuseer mij zonder!".

Jeugdproduct en basisspeler Ewoud Pletinckx brengt in de clip een duidelijke boodschap. Zeg samen met hem nee tegen genotsmiddelen.

Maatschappelijke rol van Essevee

"Als voetbalclub willen we een hefboom zijn om deze preventiecampagne naar de gevoelige doelgroepen te vertalen", vertelt community manager Johan Deschuymere.

"Dat er geen drugsproblemen zijn in Waregem of het Regenboogstadion, wil niet zeggen dat we niet preventief optreden. Als voetbalclub blijven we onze maatschappelijke rol opnemen."

Werkgroep Middelenpreventie

Het stadsbestuur en de Werkgroep Middelenpreventie willen blijven inzetten op verantwoord gebruik van genotsmiddelen. "Het Regenboogstadion is een open ontmoetingsplaats voor iedereen en dus de ideale plek om onze boodschap te verspreiden", volgens schepen  van preventie en gezondheid Joost Kerkhove.

"Wij kunnen het initiatief van Essevee enkel steunen. De video die bij de campagne hoort, zal blijvend worden ingezet in de sensibilisering van studenten, organisatoren van fuiven en andere doelgroepen."

Essevee bedankt de maatschappelijke partners voor hun engagement en steun. De actie werd mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Koning Boudewijnstichting.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close