1 jaar geleden gepost

Team Essevee wordt beloond voor project rond alcohol- en drugspreventie

Het sociale project 'Ik amuseer mij zonder' van Team Essevee ontvangt 7.500 euro aan steun van Fonds Jo Vanhecke. Het project zet in op een positieve en veilige sfeer op en rond het veld en ontvangt de hoogste toelage uit het Fonds Jo Vanhecke. De community-werking van Essevee werkt hiervoor nauw samen met de Stad Waregem en de Werkgroep Middelenpreventie. 

 

Ongetwijfeld zag je onze campagne al voorbijkomen op sociale media, in het stadion of ver daarbuiten. Terwijl vorig seizoen nog heel wat bekende gezichten van Team Essevee de supporters toespraken met 'Ik amuseer mij zonder', werd er dit seizoen gekozen voor Ewoud Pletinckx en Martijn Loosvelt (deelnemer De Mol 2019) die effectief toonden dat je ook zonder alcohol en drugs een leuke tijd kan beleven.

Samen met Stad Waregem en de Werkgroep Middelenpreventie werd er dus ook dit jaar stevig ingezet op alcohol- en drugspreventie. Zowel voor hen als voor onze community-werkers is deze steun een mooie erkenning. 'Essevee  wil als voetbalclub de tussenpersoon zijn om de preventiecampagne naar de diverse doelgroepen te communiceren' klinkt het bij welzijnsmedewerker Geert Van Assche.

Naast 6 andere clubs ontvangt dus ook Essevee een financiële steun van Fonds Jo Vanhecke. Het harde werk van onze community-medewerkers en de Stad Waregem ontving maar liefst 7.500 euro aan steun. Enkel het project van Club Brugge dat met video's oproept tot een positieve sfeer kreeg een gelijkaaardig bedrag. Het Fonds Jo Vanhecke, opgericht binnen de Koning Boudewijnstichting met de steun van de Voetbalcel AD Veiligheid & Preventie van de FOD Binnenlandse Zaken, steunt jaarlijks projecten van voetbalclubs die inzetten op verbondenheid en inclusie, en/of een veilige, gezellige sfeer rondom het voetbal bevorderen. 

DEEL DIT ARTIKEL:

Close