4 jaar geleden gepost

SV Zulte Waregem versterkt zich met Dimitri Oberlin

Done deal! SV Zulte Waregem bereikte een overeenkomst met het Zwitserse FC Basel over Dimitri Oberlin. De 21-jarige aanvaller ondertekende een contract voor één seizoen in het Regenboogstadion. Het betreft een huurovereenkomst mét aankoopoptie.

Oberlin is een belangrijk target”, reageert CEO Eddy Cordier trots. “Hij staat al drie jaar op onze radar. We bereiden onze dossiers goed voor en met wat geduld bereik je veel. En nu kunnen we als eerste versterking deze zeer talentvolle jonge speler voorstellen.”

Pas 21 maar al een pak ervaring op het hoogste niveau. Oberlin tekende in 2015 voor Red Bull Salzburg maar kon toen niet helemaal doorbreken bij de Oostenrijkse topclub. Hij maakte wel indruk bij FC Liefering en SCR Altach. De echte doorbraak volgde in 2017-18 bij FC Basel met o.a een sterke Champions Leaguecampagne (4 doelpunten in 8 wedstrijden). Oberlin werd verkozen tot beste jongere in de Zwitserse Super League en hij debuteerde voor het nationale elftal.

Een uitleenbeurt aan het Italiaanse Empoli (Serie A) bleek geen goede match te zijn. “Maar Oberlin gaf aan terug naar z’n beste niveau te willen groeien”, aldus Cordier. “Met Francky Dury hebben we daarvoor de geknipte trainer in onze rangen.”

Oberlin omschrijft zichzelf als een moderne, explosieve spits. “Wat de supporters mogen verwachten van mij? Gevaar creëren en hopelijk veel doelpunten”, klinkt het met een brede glimlach.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close